Ελλάδα

ΟΣΕ: Μοιραία λάθη, μεγάλοι μισθοί - Έως και 3.500 ευρώ παίρνουν οι σταθμάρχες

«Ζαλίζουν» οι αμοιβές στον Οργανισμό

Σύγκρουση τρένων- Τέμπη: ΟΣΕ: Μοιραία λάθη, μεγάλοι μισθοί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν πλέον από την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στο σταθμαρχείο της Λάρισας δεν έχουν τέλος.

Οι μαρτυρίες και καταγγελίες για «πανηγύρια» (διαφόρων ειδών) στο αμαρτωλό σταθμαρχείο της Λάρισας συνεχίζονται.

Την ίδια στιγμή, από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας (πριν και μετά το πολύνεκρο δυστύχημα), φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους δεν είχαν καν συναίσθηση της ευθύνης που φέρει το ποσό τους, «διασκεδάζοντας» εν ώρα εργασίας.

Αυτό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα, είναι πώς και ποιοι τους τοποθέτησαν σε τόσο νευραλγικά πόστα, τα οποία μάλιστα πληρώνονται και αδρά.

Πώς υπέπεσαν σε μοιραία λάθη όταν υποτίθεται έχουν εκπαιδευτεί και επιλεγεί για να δουλέψουν σε τόσο σημαντικές θέσεις με αντίστοιχες απολαβές;

Από τα στοιχεία που βλέπουν την δημοσιότητα γίνεται κατανοητό ότι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ (Σταθμάρχες – Μηχανοδηγοί) είναι από τους υψηλά αμοιβόμενους εργαζομένους με τους μισθούς τους να φτάνουν μέχρι και τις 3.500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «LIVE NEWS», ο μισθός ενός σταθμάρχη μπορεί να φτάνει μέχρι και 3.500 ευρώ.

«Ένας μηχανοδηγός τη στιγμή αυτή στο σύστημα αυτό που υπάρχει το οικονομικό της τάξεως των 1.700 -1.800… 2.000 ευρώ, δεν πάει παραπάνω. Όταν θέλω να δουλεύω πέντε Κυριακές τον μήνα, Σαββατοκύριακα, αυτά είναι 75%. Αυτά είναι συν στα 1.300 που είναι ο βασικός μου. Όταν εγώ θέλω είκοσι μέρες τον μήνα να δουλεύω νυχτερινά τρένα, αυτά είναι συν στον βασικό μισθοί, άλλα 300 – 400 ευρώ. Δικαιολογημένα θα φτάσει τα 3.500».

Συγκριτικά, με τους μισθούς σε άλλα επαγγέλματα, όπως των στρατιωτικών, οι οποίοι φυλάνε την χώρα μας, μπορούμε να διαπιστώσουμε μεγάλές διαφορές ως προς την κλίμακα.

Δείτε επίσης