Ελλάδα

«Πεδίο μάχης» το Σύνταγμα - Κουκουλοφόροι πετούσαν μάρμαρα και έσπαγαν βιτρίνες

Έντονα επεισόδια μετά την πορεία για τα Τέμπη - Ταραξίες έβαλαν φωτιές σε κάδους και τα έκαναν γυαλιά καρφιά - Με χημικά απάντησαν οι αστυνομικοί

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα - «Βροχή» χημικά και μολότοφ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έντονα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 13.30 στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με κουκουλοφόρους να καίνε και να τα σπάνε στο Σύνταγμα, «κατεβάζοντας» βιτρίνες καταστημάτων και προκαλώντας καταστροφές.

Συγκεκριμένα, εισέβαλαν στην πορεία και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών, για να τους απωθήσουν.

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω της Πανεπιστημίου συνεχίζοντας να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν.

Οι ταραξίες έβαλαν, παράλληλα, φωτιές σε κάδους.

Άλλη ομάδα ταραξιών βρέθηκε στην Ακαδημίας όπου συνέχισε να πετάει αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης.

Κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Πανεπιστημίου ενώ προκάλεσαν και φθορές στα έργα που γίνονται στον ίδιο δρόμο.

Η ένταση έφτασε και στις οδούς Χαλκοκονδύλη και Πατησίων, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα - «Βροχή» χημικά και μολότοφ

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα - «Βροχή» χημικά και μολότοφ

Δείτε επίσης