Ελλάδα

Τέμπη: Τα 4 σημεία-«κλειδιά» της υπερασπιστικής γραμμής του μοιραίου σταθμάρχη

Χαμένος στις σκέψεις του στο κελί της Λάρισας-Δεν προαυλίζεται, βλέπει μόνο τους δικηγόρους-Τι θα ισχυριστεί-«Επικίνδυνος για νέο έγκλημα», λέει η ανακριτρια

Τέμπη: Τα 4 σημεία-«κλειδιά» της υπερασπιστικής γραμμής του μοιραίου σταθμάρχη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε 4 σημεία-«κλειδιά» θα στηριχθεί η γραμμή υπεράσπισης του σταθμάρχη της Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, που το μοιραίο λάθος του, οδήγησε στην μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται στην 4η πτέρυγα των φυλακών Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε κατάσταση αμοκ, δεν προαυλίζεται και δεν έχει επαφές με τους συγκρατούμενούς του. Τα μόνα επισκεπτήρια που έχει δεχθεί είναι από την σύζυγό του και τους δικηγόρους του.

Σημειώνεται πως ο μοιραίος σταθμάρχης βρίσκεται στο ίδιο κελί με άλλους τρεις κρατούμενους που δεν έχουν διαπράξει βαριά αδικήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος και ο κίνδυνος να του επιτεθούν άλλοι συγκρατούμενοι του.

Τα 4 σημεία-«κλειδιά» της γραμμής υπεράσπισης του μοιραίου σταθμάρχη

Μετά την ομολογία των τραγικών λαθών του και της απειρίας του, ο σταθμάρχης αναμένει από τους δικηγόρους του να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή που θα στηριχθεί στην ελλιπή εκπαίδευση που δέχθηκε αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα κλειδιά στο σύστημα.

Όπως αναφέρεται, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:

-Δεν εκπαιδεύτηκε στην τηλεδιοίκηση.

-Δεν του είχαν δείξει όλες τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου.

-Ο πίνακας ελέγχου κυκλοφορίας υπολειτουργούσε.

-Τα κλειδιά στο σύστημα είχαν πρόβλημα.

Καταπέλτης η ανακρίτρια για τον σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διάταξη της ανακρίτριας, Ελένης Σούρλα, βάσει της οποίας ο Βασίλης Σαμαράς οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας είναι καταπέλτης. Η κ. Σούρλα, ειδικότερα, φέρεται να έκρινε ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Βασίλη Σαμαρά για την κακουργηματική πράξη (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών) και την πλημμεληματική πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή .

Επίσης στέκεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του Βασίλη Σαμαρά ως ιδιαίτερα διαταρακτική για την έννομη τάξη κάνοντας, μάλιστα, λόγο για ακρώτατη προσβολή του έννομου αγαθού της ζωής σε πολυπληθές μέγεθος.

Συνεχίζοντας τονίζει πως αν ο Βασίλης Σαμαράς αφηνόταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν θα μπορούσε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος ή να εκδηλώσει διάθεση διαφυγής από τις δικονομικές και ουσιαστικές συνέπειες της πράξης του (ύποπτος φυγής) ή να διαπράξει και άλλο έγκλημα.

Νέα ερωτηματικά σχετικά με το που βρισκόταν ο σταθμάρχης λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας για τους κατηγορούμενους, καθώς ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι ο Σταθμάρχης Λάρισας δεν είδε τις λυχνίες με κόκκινο χρώμα, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, που συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το τρένο έφυγε στις 23:06 και εάν ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης θα μπορούσε να δει τις λυχνίες με κόκκινο χρώμα και να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς για να σταματήσουν.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο σταθμάρχης θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους μηχανοδηγούς, ακόμα και εάν δεν βρίσκεται στο σταθμαρχείο, μέσω μίας φορητής συσκευής που έχουν οι σιδηροδρομικοί. Όλα αυτά είναι υπό έρευνα και θα διαπιστωθούν όταν θα γίνει ή άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Τι είπε στην κατάθεσή του ο επιθεωρητής Λάρισας

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι νέες αποκαλύψεις για τις αιτίες που οδήγησαν στο φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη με τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, που στέρησε τη ζωή από 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας.

«Το απόγευμα αναχώρησε αμαξοστοιχία προαστιακού από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και δήλωσε αμηχανία περίπου στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ. και μου είπε ότι θα χρειαστούμε κλειδούχο στον σταθμό Λιτόχωρου για να γίνεται η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Νέων Πόρων – Λιτοχώρου.

Αυτό το ζήτημα διευθετήθηκε λίγο μετά αφού μηχανή εφεδρείας παλινδρόμησε την αμαξοστοιχία στο σταθμό της Λάρισας και αποκαταστάθηκε πάλι η κυκλοφορία διπλής γραμμής ανόδου καθόδου. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ».

Δείτε επίσης