Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο Μάρτης έδειξε τα ...δόντια του με χιόνια στο Χορτιάτη και Χαλκιδική

Στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όλο το βράδυ χιόνιζε, ωστόσο ο δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά

Θεσσαλονίκη: Ο Μάρτης έδειξε τα ...δόντια του με χιόνια στο Χορτιάτη και Χαλκιδική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τη φήμη του ως ...γδάρτης επιβεβαίωσε ο Μάρτιος, αφού στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έπεσε χιόνι λίγο προτού διαβούμε το κατώφλι της άνοιξης.

Συγκεκριμένα, νιφάδες χιονιού έπεσαν στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο, αλλά και στον Σοχό και τη Δορκάδα, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όλο το βράδυ χιόνιζε, ωστόσο ο δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, εκτός από τον δρόμο που οδηγεί στον Α. Βασίλειο που είναι κλειστός.

Κλειστός έμεινε έως τις 8 το πρωί ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, λόγω της χιονόπτωσης.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Χαλκιδικής, όπως τον Ταξιάρχη και την Αρναία, που «ντύθηκαν» στα λευκά, ενώ παρόμοιο είναι το σκηνικό σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο τόσο στην Ημαθία όσο και στο Κιλκίς. Η κίνηση των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών αυτών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα «δόντια» του έδειξε ο καιρός και στη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν χιονοπτώσεις στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, ενώ ο υδράργυρος το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν.

Δείτε επίσης