Ελλάδα

Έως και ισόβια αντιμετωπίζουν ο επιθεωρητής και οι δυο σταθμάρχες - Πήραν προθεσμία

«Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο σταθμάρχες να φύγουν στις 11», δήλωσε ο Νικολάου

Έως και ισόβια αντιμετωπίζουν ο επιθεωρητής και οι δυο σταθμάρχες - Πήραν προθεσμία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης, Δημήτρης Νικολάου, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για την εμπλοκή του στην σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ζήτησε και έλαβε προσθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή (17-3) το ανακριτικό κατώφλι είχαν περάσει οι συγκατηγορούμενοί του σταθμάρχες απογευμαντινής βάρδιας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας στις 28-2-2023, Κωνσταντίνος Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χαμηλός, οι οποίοι, επίσης, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Ο ένας εκ των σταθμαρχών, οι οποίοι φέρονται να έφυγαν από το Σταθμαρχείο πριν λήξει το ωράριο εργασίας τους, εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου ενώ ο άλλος με σύμβαση έργου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν τα ίδια αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα οποία απολογήθηκε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο σταθμάρχης νυχτερινής βάρδιας, Βασίλης Σαμαράς, ζήτησαν προθεσμίες, προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς τους.

«Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο Σταθμάρχες να φύγουν στις 11… Το ωράριο εγκρίνεται με απόφαση του Διευθυντή Κυκλοφορίας», είπε ο Προϊστάμενος επιθεωρητής, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Ο συνήγορός του κ. Νάνος, μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας, ζητώντας «… να μην μετατραπεί σε κριτήριο ενοχής». . Πρόσθεσε ότι ο εντολέας του ήταν πάντα στην διάθεση των Αρχών.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε. Η συνήγορός του, κ. Αποστολάκη, είπε ότι ο εντολέας της είναι συγκλονισμένος και δηλώνει αθώος για την τραγωδία, καθώς το ωράριό του ήταν 8 ώρες.

Ο συνήγορος του Σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου κ. Νάνος, είπε ότι ο εντολέας του θα απολογηθεί την Παρασκευή, αφού πρώτα λάβει την δικογραφία, η οποία συμπληρώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος και των τριών έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές σε περίπτωση ενοχής από 10 χρόνια έως ισόβια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή (πλημμελήματα).

Σημειώνεται, ότι αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, 6 τραυματίες νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες, και τρεις στην Εντατική, δύο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δείτε επίσης