Ελλάδα

Πολάκης: Ακόμη μία... «κωλοτούμπα» - Το «συγγνώμη» και η επιστροφή στα ψηφοδέλτια

Όπισθεν ολοταχώς με απολογητική επιστολή στον Τσίπρα για «λάθη» και «αστοχία»

Όπισθεν ολοταχώς με απολογητική επιστολή στον Τσίπρα για «λάθη» και «αστοχία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ακόμη μία... «κωλοτούμπα» έκανε ο Παύλος Πολάκης, στήνοντας τώρα το αφήγημα της επιστροφής του, με την επανένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της απολογητικής επιστολής του προς τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, παραδεχόμενος «λάθη» και «αστοχίες» που οδήγησαν την Κουμουνδούρου να του βγάλει την «κόκκινη κάρτα».

Απολογητικό ήταν το ύφος του κειμένου που έστειλε ο βουλευτής στον Πρόεδρο και σε στελέχη αναφέροντας τα λάθη που έκανε και τον οδήγησαν στα πρόθυρα της διαγραφής.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε αστοχία τα όσα έγραψε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτηση με την οποία αμφισβητούσε ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μεταξύ άλλων πως επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία δεν είχε καν διαβάσει.

Πολάκης για την επίμαχη ανάρτηση

«Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά την ανάρτηση φωτογραφιών δημοσιογράφων κάνει πίσω δηλώνοντας πως αντιλαμβάνεται ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας γνωστών δημοσιογράφων ωστόσο υποστηρίζει πως δεν ήταν πρόθεση του η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων – δημοσιογράφων, αλλά «η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».

Μάλιστα αναγνωρίζει πως τα παραπάνω «μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα» και αναλαμβάνει την ευθύνη, που του αναλογεί.

Τέλος καταλήγει πως ο όποιος λάθος χειρισμός του πηγάζει από την αγωνία του να απαλλαγεί η χώρα από αυτήν την κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο πως η επιστολή αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Χαρακτηριστικό του αιφνιδιασμού που υπήρξε ήταν πως ουδείς γνώριζε αν θα δώσει σήμερα κανονικά το παρών ο κρητικός βουλευτής στη συνεδρίαση του οργάνου που είναι μέλος ή θα περιμένει την αντίδραση για την επιστολή του. Πάντως ενώ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, με την κίνηση του αυτή, θεωρείται δεδομένο πως θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία τι μέλλει γενέσθαι.

Τι λέει η Κουμουνδούρου
Από την Κουμουνδούρου δήλωναν πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις ωστόσο είναι βέβαιο πως μετά την δήλωση μετάνοιας, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πως θα δικαιολογήσει σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή αντιδρούσαν στην παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και στο κόψιμο του από τα ψηφοδέλτια, ότι παρά τη συγγνώμη αυτή δεν έγινε δεκτή;

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα και ότι είναι πιθανόν να υπάρξει ακύρωση της απόφασης για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Προέδρου του κόμματος και αν θα δώσει για ακόμη μια φορά, προφανώς τελευταία «συγχωροχάρτι» στον «αψύ Σφακιανό».

Πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αν κάνει πίσω τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και πάρει πίσω τον Παύλο Πολάκη, θα χάσει ότι έχει κερδίσει με τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε επίσης