Ελλάδα

Λέκκας για «Ναυάγιο» Ζακύνθου:Μικρός σεισμός ή βροχόπτωση κίνδυνος για κατολισθήσεις

«Υπάρχει επαγρύπνηση καθώς είναι περίοδος έντονης σεισμικότητας» αναφέρει ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Λέκκας για «Ναυάγιο» Ζακύνθου:Μικρός σεισμός ή βροχόπτωση κίνδυνος για κατολισθήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλειστό θα παραμείνει για ντόπιους και τουρίστες το ναυάγιο της Ζακύνθου για λόγους ασφαλείας, μετά από εισήγηση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Μιλώντας ο Ευθύμιος Λέκκας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη τόνισε σχετικά με την απόφαση αυτή και ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό ή μία έντονη βροχόπτωση να συμβεί πάλι η κατολίσθηση που είχε γίνει το 2018 και είχαν κινδυνεύσει τουρίστες. Ακόμη και με ένα σεισμό της τάξης των 3,5 Ρίχτερ μπορεί να έχουμε καταπτώσεις».

«Η παραλία θα είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα και θα μπορούν όλοι να κάνουν το μπάνιο τους από τα πλοία. Υπάρχει επαγρύπνηση καθώς είναι περίοδος έντονης σεισμικότητας. Θα πρέπει να υπάρχει επιτήρηση με άξονα πάντα την προστασία του φυσικού τοπίο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως πολλές παραλίες του Ιονίου σαν το Ναυάγιο, όπως το Πόρτο Κατσίκι και το Μύρτο, παρακολουθούνται εξίσου.

Δείτε επίσης