Ελλάδα

Συμμορία διαρρηκτών «ξαφρίζει» χρηματοκιβώτια σε Βόρεια και Νότια Προάστια

Τρεις κλοπές τον τελευταίο μήνα σε Λαγονήσι, Κηφισιά και Διόνυσο με λεία άνω των 200.000 ευρώ!

Συμμορία διαρρηκτών «ξαφρίζει» χρηματοκιβώτια σε Βόρεια και Νότια Προάστια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συμμορία διαρρηκτών «σαρώνει» το τελευταίο διάστημα, πολυτελείς κατοικίες στα Βόρεια και τα Νότια Προάστια της Αττικής, με ιδιαίτερη αδυναμία... στα χρηματοκιβώτια.

Χθες το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr τα μέλη της σπείρας, εισέβαλαν σε μονοκατοικία στην οδό Μαγνησίας στο Διόνυσο. Οι κλέφτες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν στο εσωτερικό και ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και τους βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντόπισαν σε διαφορετικά σημεία, τρία χρηματοκιβώτια τα οποία παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Ο 67χρονος ιδιοκτήτης, από το σοκ δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αξία των κλοπιμαίων και αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Διονύσου.

Τον περασμένο μήνα, τα μέλη της ίδιας συμμορίας, «τρύπωσαν» σε μονοκατοικία στο Λαγονήσι. Ανέβηκαν στον 1ο όροφο μεζονέτας, και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο εσωτερικό. Έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους, και σε μια ντουλάπα, σε ειδική κρύπτη, βρήκαν 130.000 ευρώ και 40 χρυσές λίρες.

Το modus operandi, της σπείρας, οδηγεί τους ερευνητές της αστυνομίας, στο συμπέρασμα ότι εμπλέκονται σε δύο ακόμη κλοπές σε οικίες στη Κηφισιά. Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε στο σπίτι Γάλλου επιχειρηματία στην οδό Λεβίδου. Οι κλέφτες απενεργοποίησαν τον συναγερμό, μπήκαν στη μονοκατοικία, και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν, χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Η δεύτερη κλοπή, έγινε σε διπλοκατοικία στην οδό Ρόδων. Δύο οι δράστες, όπως τους κατέγραψε εσωτερική κάμερα ασφαλείας, εισήλθαν στην οικία και αφαίρεσαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ.

Δείτε επίσης