Ελλάδα

Διάρρηξη στο Διόνυσο: Το κόκκινο Hyundai αποκαλύπτει τους δράστες με τα 200.000 ευρώ

Όλο το χρονικό της διάρρηξης της μεζονέτας του 67χρονου κατασκευαστή - «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτια, κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής ανεκτίμητης αξίας

Διάρρηξη στο Διόνυσο: Το κόκκινο Hyundai αποκαλύπτει τους δράστες με τα 200.000 ευρώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα κόκκινο Hyundai, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, αναζητά η αστυνομία, καθώς θεωρείται πως είναι το επιχειρησιακό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν τα μέλη της συμμορίας, που «τρύπωσαν» στη μεζονέτα του 67χρονου κατασκευαστή στον Διόνυσο, όπως είχε αποκαλύψει το Vradini.gr σε δημοσίευμα την Κυριακή.

Το αυτοκίνητο έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί εντολές στις εποχούμενες περιπολίες σε περίπτωση που εντοπίσουν το ύποπτο Hyundai να το σταματήσουν για έλεγχο και να ζητήσουν ενισχύσεις.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, πέρασαν πάνω από την εξωτερική περίφραξη, και βρέθηκαν στην αυλή της διώροφης οικίας. Οι κασκαντέρ διαρρήκτες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, απενεργοποίησαν το συναγερμό και αποσύνδεσαν το καλώδιο τηλεφώνου και ίντερνετ. Μάλιστα, τοποθέτησαν τη σειρήνα του συναγερμού μέσα σε κουβά με νερό και την αδρανοποίησαν.

Στη συνέχεια, παραβίασαν παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι, όπου αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, εισήλθαν στο γραφείο του 67χρονου ιδιοκτήτη. Εκεί βρήκαν μέσα σε ντουλάπα, πακτωμένο χρηματοκιβώτιο. Με την χρήση ηλεκτρικού τροχού το παραβίασαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 200.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα που ήταν σύμφωνα με το θύμα, οικογενειακά κειμήλια. Στο δρόμο τους βρήκαν και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας, το οποίο ξήλωσαν και πήραν μαζί τους.

Στη συνέχεια, οι δράστες κατέβηκαν στο υπόγειο, όπου στεγάζεται η κατασκευαστική εταιρία του ιδιοκτήτη του σπιτιού και με τη χρήση τροχού παραβίασαν δύο χρηματοκιβώτια και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα και διάφορα έγγραφα της εταιρίας.

Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας, οι διαρρήκτες αφαίρεσαν από το υπόγειο συνολικά 30 πίνακες ζωγραφικής επώνυμων Ελλήνων ζωγράφων, ανεκτίμητης αξίας, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη.

Οι αστυνομικοί μιλάνε για «επαγγελματίες» διαρρήκτες, που είχαν παρακολουθήσει καλά το χώρο πριν εισβάλουν στο σπίτι, ενώ φρόντισαν να μην καταγραφούν από τις κάμερες ασφαλείας. Όταν μπήκαν στην μεζονέτα, εκτιμάται ότι είχαν βεβαιωθεί ότι απουσίαζε ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του. Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 19:00 της 17ης Μαρτίου και της 07:00 της 18ης Μαρτίου. Κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή την κατοικία για τυχόν γενετικό υλικό ή αποτυπώματα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Δείτε επίσης