Ελλάδα

Λάρισα: Την ξυλοκόπησε άγρια και ασέλγησε σε βάρος της μετά το νοσοκομείο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της ασέλγειας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή

Λάρισα: Την ξυλοκόπησε άγρια και ασέλγησε σε βάρος της μετά το νοσοκομείο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας 56χρονος Λαρισαίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, κατηγορουμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια και βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της 52χρονης συντρόφου του.

Tο επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2019, με τη 52χρονη να καταγγέλλει τον σύντροφό της πως της έσπασε την μύτη με γροθιά και την ξυλοκόπησε σε όλο το σώμα.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή υπηρεσίας Λάρισας, που επιβεβαίωσε τα τραύματά της.

Στον 65χρονο ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη αναφορικά με το τραύμα στην μύτη, και ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη για τα υπόλοιπα τραύματα.

Αφού την ξυλοκόπησε ασέλγησε σεξουαλικά πάνω της

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, μετά την νοσηλεία της 52χρονης, το ζευγάρι επέστρεψε μαζί στο σπίτι. Σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας, ενώ εκείνη ήταν σε κατάσταση καταστολής από τα φάρμακα και ανήμπορη να αντιδράσει, ο 65χρονος ασέλγησε σεξουαλικά πάνω της.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η 52χρονη καταγγέλλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Μεταξύ των δύο συντρόφων έχουν σημειωθεί και άλλα επεισόδια, όμως σε όσα από τα οποία έχει καταγγείλει η γυναίκα στο παρελθόν και έχουν εκδικαστεί, ο 65χρονος έχει κριθεί αθώος.

Το ζευγάρι διαμένει μόνιμα στην Λάρισα και έχουν συνάψει σχέσεις από το 2015, με τον 65χρονο να έχει χάσει την πρώτη του σύζυγο και την 52χρονη να έχει πάρει διαζύγιο, ενώ και οι δύο έχουν ενήλικα παιδιά από τους προηγούμενους τους γάμους.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 65χρονος

Στην απολογία του ο 65χρονος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι το μοναδικό στήριγμα της γυναίκας, η οποία αρνείται να πάρει από μόνη της την συνταγογραφημένη ψυχοφαρμακευτική της αγωγή.

Ο ίδιος αθωώθηκε ομόφωνα για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια, ενώ μετά από αίτημα του συνηγόρου του, κ. Κωνσταντίνο Γούση, η δεύτερη κατηγορία μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία και κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, αφού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας κατά πλειοψηφία, χάριν στις ψήφους 4-3 των ενόρκων, αν και η εισαγγελέας και οι δικαστές είχαν προτείνει την απόρριψή του.

Η ποινή του 65χρονου αναστάλθηκε επί τριετία, ενώ του δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη το οποίο και άσκησε, ενώ το ζευγάρι έφυγε μαζί από το δικαστικό μέγαρο για να επιστρέψουν μαζί στο σπίτι τους στη Λάρισα.

Δείτε επίσης