Ελλάδα

Ψάχνουν για οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τη Ρωσίδα κατάσκοπο - Νεκρός ο δικηγόρος της

Πώς η «Μαρία Τσάλλα» απέκτησε ελληνικά έγγραφα χωρίς να την αντιληφθεί καμία υπηρεσία

Μαρία Τσάλλα: Οι νεκροί γύρω από τη Ρωσίδα κατάσκοπο και το σχέδιο ελληνοποίησής της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος, που εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι το Αλιβέρι, αποκαλύπτεται πίσω από την Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα Μαρία Τσάλλα.

Μόνο που οι άνθρωποι που είχαν κομβικό ρόλο σε αυτό το κύκλωμα είναι σήμερα νεκροί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Αθηναίου δικηγόρου, ρωσικής καταγωγής, που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να βγάλει ελληνική ταυτότητα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο δικηγόρο, με γραφείο στην οδό Ιπποκράτους, ο οποίος είναι πλέον νεκρός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο εν λόγω δικηγόρος, με βάση τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην Μαρία Τσάλλα με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με ρωσική καταγωγή.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Τσάλλα έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια

Ο ρωσικής καταγωγής δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, και συγκεκριμένα απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.

Νεκρή είναι και η γυναίκα που αναφέρει ως μητέρα της η Ρωσίδα πράκτορας. Η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και να έχει πεθάνει το 2013, ενώ αποδείχθηκε ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

Η ΕΥΠ φέρεται να μην θεωρεί τυχαίες ούτε τις ημερομηνίες που επέλεξε η 32χρονη Ρωσίδα για την έκδοση των εγγράφων, καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών ημέρες γιορτινές η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα ονομάστηκε σε «Μαρία Τσάλλα».

Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα». Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.

Δείτε το ρεπορτάζ για τον δικηγόρο της Μαρίας Τσάλλα:

Δείτε επίσης