Ελλάδα

Ο 59χρονος σταθμάρχης εκπαιδεύτηκε σε σταθμό χωρίς πίνακα ελέγχου

Η εκπαίδευση των σταθμαρχών έχει ξαναμπει στο μικροσκόπιο και τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι ήταν παραπάνω από ελλιπής

Ο 59χρονος σταθμάρχης εκπαιδεύτηκε σε σταθμό χωρίς πίνακα ελέγχου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον σταθμάρχη της Λάρισας που προφυλακίστηκε για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Την ώρα που το κουβάρι των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών ξετυλίγεται, νέα στοιχεία για την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για το δυστύχημα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο μικροσκόπιο η εκπαίδευση των σταθμαρχών

Η εκπαίδευση των σταθμαρχών έχει ξαναμπει στο μικροσκόπιο και τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι ήταν παραπάνω από ελλιπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο 59χρονος σταθμάρχης, εκπαιδεύτηκε –κατά το μεγαλύτερο μέρος- στην Καλαμπάκα και στο Λιτόχωρο.

Ο σταθμός της Καλαμπάκας είναι τερματικός ή αφετηρίας, που σημαίνει ότι ήταν πολύ απλός σταθμός και όπως μετέφεραν αρμόδιοι στο Mega, δεν θα χρειάστηκε ο σταθμάρχης να πάει περισσότερες από δύο φορές.

Στο Λιτόχωρο έκανε εκπαίδευση σε χαλασμένο πίνακα ελέγχου.

Μικρότερο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης πέρασε σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο όπου υπάρχει πίνακας χάραξης αλλά φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Φτάνει η ώρα του ανακριτή για τους δύο σταθμάρχες και τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου των δικαστηρίων της Λάρισας αναμένεται να περάσουν την Παρασκευή 24 Μαρτίου οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί βαρύτατες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη στις 30 Μαρτίου.

Από τις απολογίες των τριών εμπλεκομένων η δικαιοσύνη ευελπιστεί να ρίξει φως στα όσα τραγικά ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν αναχώρησε νωρίτερα από την θέση του, αλλά παρέμεινε σε αυτή και 15 λεπτά παραπάνω.

«Εργάστηκα επί 8 ώρες. Αναχώρησα στις 22:15, δηλαδή περίμενα ένα τέταρτο επιπλέον. Οι προϊστάμενοί μου, μου είχαν πει ότι 8ωρη εργασία θα προσφέρω και δεν δικαιούμαι υπερωρίες. Εργαζόμουν από 1/2/2023 και ολόκληρο τον μήνα αναχωρούσα στις 22.15 παίρνοντας το τελευταίο τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοί μου. Όταν αναχώρησα από την εργασία μου ήταν όλα τακτοποιημένα. Δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα» είπε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, σύμφωνα με το «Live News».

Την Παρασκευή θα βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο και ο δεύτερος και αρχαιότερος σταθμάρχης που ήταν βάρδια εκείνο το απόγευμα, ο οποίος φέρεται να παραδέχεται ότι έφυγε νωρίτερα κατά μισή ώρα.

Ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει εκτός των πολλών άλλων θεμάτων που χρήζουν διευκρίνισης και διαφώτισης, για ποιον λόγο ο σταθμάρχης έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

Δείτε επίσης