Ελλάδα

Θεσσαλονίκη:«Τι έκανες ρε άνθρωπε» -Συγκλονισμένοι οι ένστολοι από τον απεγκλωβισμό

Τι είπαν για την επιχείρηση διάσωσης των διδύμων και του 62χρονου απόστρατου πατέρα τους που αποπειράθηκε να τα σκοτώσει

Θεσσαλονίκη:«Τι έκανες ρε άνθρωπε» -Συγκλονισμένοι οι ένστολοι  από τον απεγκλωβισμό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις ώρες αγωνίας που έζησαν οι δύο αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις από το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου, τα δίδυμα μωρά αλλά και τον παρολίγον δολοφόνο πατέρα τους, περιγράφουν συγκλονισμένοι.

Οι δύο αστυνομικοί, Λάζαρος Ευαγγελίδης και Λεωνίδας Σαραβάς, που έφτασαν άμεσα χθες το βράδυ στην περιοχή Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από την έντρομη κλήση της μητέρας των παιδιών που τους ενημέρωνε ότι ο πρώην άντρας της είχε κλειδωθεί με τα δύο τους παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου ανοιχτές, βίωσαν συγκλονιστικές στιγμές αλλά και φόβο.

Αρχικά ένιωσαν πανικό μήπως δεν προλάβουν να δράσουν και να σώσουν τα μωρά και τον 62χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, πατέρα τους, ωστόσο στη συνέχεια αφού πήραν εντολή από τους ανωτέρους τους να δράσουν άμεσα, έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Με ένα γκλοπ και στη συνέχεια με μία τσάπα που βρήκαν έβγαλαν τα δεμένα στα καθισματάκια τους παιδιά που ήταν λιπόθυμα και στη συνέχεια τον παρ’ ολίγο αυτόχειρα που αποπειράθηκε να σκοτώσει τα δίδυμα μωρά του.

αυτοχειρία

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Alpha, ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης, ο 62χρονος απόστρατος είχε βγάλει σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα, ώστε να μην λιποθυμήσει από τα αέρια ενώ βρήκαν και αναπτήρες μέσα στο αυτοκίνητο.

«Διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε βάλει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Μόλις αφαίρεσα τις πετσέτες βγήκε έντονη οσμή αερίου από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες. Ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η κατάσταση ήταν τεταμένη, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, μάς είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε όπως οφείλαμε, σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλομπ και μετά με μια τσάπα. Όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δείξαμε επαγγελματισμό. Προσπαθήσαμε και απεγκλωβίσαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν».

«Τι έκανες ρε άνθρωπε;»

Ο δεύτερος αστυνομικός Λεωνίδας Σαραβάς, είπε: «Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται την ώρα που είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο. Του μιλούσα και είδα ότι δεν επικοινωνεί, ήταν πεσμένος μπροστά και του έλειπε το σωληνάκι. Τότε είπα στον συνάδελφό μου. Λάζαρε πρόσεχε δεν είμαστε καλά».

Οι πρώτες κουβέντες που του είπα (του 62χρονου) ήταν "τι έκανες ρε άνθρωπε" και δε μου απάντησε τίποτα. "Γιατί το έκανες ρε άνθρωπε, για ποιον λόγο τα παιδιά;", ήταν η ερώτηση, την οποία του έκανα και στο νοσοκομείο, αλλά δεν μου είπε τίποτα".

Φιάλες

Οι δύο αστυνομικοί που έσωσαν τα παιδάκια μίλησαν και στο Mega. Περιγράφοντας το περιστατικό, ο Λεωνίδας Σαράβας είπε: «Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση, ένα επεισόδιο επιμέλειας, αυτό ξέραμε. Προσεγγίσαμε το αυτοκίνητο, μυρίσαμε μια έντονη δυσοσμία από αέριο, νομίζαμε ότι είναι από το καύσιμο του αυτοκίνητου που ήταν σε λειτουργία. Προσεγγίσαμε και είδαμε μια διαφορετική εικόνα. Ο οδηγός ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την πόρτα, ήταν κλειδωμένα και σπάσαμε το παρμπρίζ».

Παρόμοια και η περιγραφή του συναδέλφου του, Λάζαρου Ευαγγελίδη: «Είχαμε το αίσθημα του φόβου για αυτό που πιθανώς θα μπορούσε να προκύψει, αλλά εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε επιλογή άλλη μέσα μας. Απεγκλωβίσαμε τα δύο μικρά παιδάκια, ήταν δεμένα χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, στα πίσω καθίσματα».

Ο παρολίγον δολοφόνος των ίδιων του των παιδιών που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φρουρούμενος, την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Δείτε επίσης