Ελλάδα

Άρτεμις:Οι εξελίξεις, τα λάθη και το αίτημα της οικογένειας στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Τι ζητά μέσω του δικηγόρου της από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Άρτεμις:Οι εξελίξεις, τα λάθη και το αίτημα της οικογένειας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια νέα μαρτυρία για την 19χρονη Άρτεμις Βασίλι που εξαφανίστηκε πριν από δυόμισι χρόνια από το Κορωπί, δίνει ελπίδες στην οικογένεια της, που ζητά ωστόσο την μεγαλύτερη ενεργοποίηση και ταχύτητα των αστυνομικών αρχών του Ανθρωποκτονιών.

Μάρτυρας φέρεται να εντόπισε την νεαρή κοπέλα στη Σουηδία αναφέροντας μάλιστα ότι την εξαφανισμένη Άρτεμις την αναγνώρισε στην πόλη Γκέτεμποργκ.

Η μάρτυρας αυτή εκτός από την επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της οικογένειας αλλά και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», επικοινώνησε και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δίνοντας πληροφορίες, οι οποίες ταυτίζονται με κάποιες άλλες που έχει στη διάθεσή της και η οικογένεια.

Σημείωσε, επίσης, ότι τη συγκεκριμένη μαρτυρία την έδωσε στον δικηγόρο της οικογένειας, προκειμένου να την διαχειριστεί με την ελληνική αστυνομία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τάσος Ντούγκας, μαζί με τον αδελφό της κοπέλας, ταξίδεψαν στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα. Το προξενείο με τη σειρά του ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και κάλεσαν τη γυναίκα να καταθέσει. Η κατάθεσή της έχει σταλεί μέσω Interpol στις ελληνικές αρχές. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο.

Μιλώντας ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά της αστυνομίας.

Τι ζητάνε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Άρτεμις ανέφερε ότι δυστυχώς η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει για αυτό και ζήτησε δημόσια να υπάρξει συνάντηση τους με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μέσω του δικηγόρου της οικογένειας κ. Αναστάσιο Ντούγκα γίνεται έκκληση δημόσια να συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ώστε «να μην χαθούν και αυτά στοιχεία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούγκας.

Τέλος ο κ. Ντούγκας για την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής κοπέλας αλλά και για την μαρτυρία από την Σουηδία ανέφερε: «Θεωρούμε αυτή την μαρτυρία σημαντική, γιατί ταιριάζει και με άλλες μαρτυρίες που έχουν δοθεί, τόσο σε εμάς, όσο και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα! Μαζί με τους γονείς της Άρτεμις καταθέσαμε τις μαρτυρίες αυτές, στο Ανθρωποκτονιών. Είναι μαρτυρίες που πρέπει να ελεγχθούν άμεσα. Πολλά στοιχεία έχουμε δώσει και στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ανθρωποκτονιών, όμως έχουμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην υπόθεση».

«Έγιναν λάθη και η οικογένεια είναι αγανακτισμένη», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Όπως είπε, «πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να σκύψει και να βοηθήσει την οικογένεια» για να μην χαθούν και αυτά τα στοιχεία.

Δείτε επίσης