Ελλάδα

Σοκ στην Ηλιούπολη: Συνελήφθη προπονητής Τάε Κβον Ντο για βιασμούς 5 μαθητριών

Φρίκη με τις αποκαλύψεις - Από 12 έως 16 ετών τα ανήλικα θύματά του - Ο ίδιος είναι πατέρας ενός παιδιού - Πότε ξεκίνησε η δράση του

Σοκ στην Ηλιούπολη: Συνελήφθη προπονητής Τάε Κβον Ντο για βιασμούς 5 μαθητριών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, οδηγηθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (22-03) ένας 44χρονος άνδρας παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη στην Ηλιούπολη για βιασμούς κατά συρροή και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 44χρονου σοκάρουν όπως και οι ιδιότητες του: πατέρας ανηλίκου καθώς και προπονητής του Τάε Κβον Ντο

Ο συλληφθείς Α.Δ., που προπονούσε κορίτσια σε τοπικό αθλητικό σύλλογο, σύμφωνα με το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, και, αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Ακολούθως, πάντα σύμφωνα με το τμήμα Προστασίας Ανηλίων, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος των κοριτσιών.

Ιδιαίτερα βάναυσος ο βιαστής προπονητής -Τουλάχιστον πέντε τα θύματά του

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι γενετήσιες αυτές πράξεις ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τα ανήλικα θύματά του.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο παγίδευσε και βίασε τουλάχιστον 5 κορίτσια, τα οποία σήμερα έχουν ενηλικιωθεί.

Παρά ταύτα, εξετάζεται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις εις βάρος άλλων ανήλικων αθλητριών, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, καθώς εξακολουθεί να προπονεί καθημερινά τμήματα παιδιών, διαφόρων ηλικιών, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 44χρονος προπονητής συνοδεύει παιδιά σε αγώνες Τάε Κβον Ντο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη ο προπονητής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντος, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) τάμπλετ, τρία (3) λάπτοπ, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

proponhths3

«Ανθρωπόμορφο τέρας»

Στο μεταξύ, η ομοσπονδία του Ταε Κβον Ντο εξέδωσε ανακοίνωση για τον 44χρονο προπονητή.

Η ομοσπονδία ειδικότερα, μιλά για «ντροπή και αποτροπιασμό» όσον αφορά στα όσα καταγγέλλονται και διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε προηγουμένως κάποια αναφορά από γονείς ή αθλήτριες για πάρομοια περιστατικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε αναλάβει δράση.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για διαγραφή του προπονητή.

Όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

Δείτε επίσης