Ελλάδα

Στη σχολή του βίαζε τις ανήλικες αθλήτριες ο προπονητής του Ταε Κβον Ντο

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού - Κατηγορείται και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών

Στη σχολή του βίαζε τις ανήλικες αθλήτριες ο προπονητής του Ταε Κβον Ντο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, ο 44χρονος προπονητής του Τάε Κβον Ντο σε αθλητικό σύλλογο της Ηλιούπολης, ο οποίος φέρεται να βίασε τουλάχιστον πέντ ανήλικες αθλήτριες.

Ο 44χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, συνελήφθη χθες (21-03), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ταε 1

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας θα αποφανθεί, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Τάε 2

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, πλησίαζε ανήλικες αθλήτριές του, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να οδηγούσε κάποια από τα θύματά του στον ημιώροφο της σχολής Ταε κβον Ντο στην Ηλιούπολη και εκεί να προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Στη σχολή ο συλληφθείς είχε διαμορφώσει ένα μικρό διαμέρισμα στον ημιώροφο και όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί.

sxolh_

Έρευνες στο σπίτι και στη σχολή του 44χρονου προπονητή

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στα οχήματα του συλληφθέντος, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο τάμπλετ, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, ο συλληφθείς βίαζε πέντε κοπέλες, οι οποίες τώρα είναι ενήλικες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, απ' όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

«Ανθρωπόμορφο τέρας»

Στο μεταξύ, η ομοσπονδία του Ταε Κβον Ντο εξέδωσε ανακοίνωση για τον 44χρονο προπονητή.

Η ομοσπονδία ειδικότερα, μιλά για «ντροπή και αποτροπιασμό» όσον αφορά στα όσα καταγγέλλονται και διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε προηγουμένως κάποια αναφορά από γονείς ή αθλήτριες για πάρομοια περιστατικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε αναλάβει δράση.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για διαγραφή του προπονητή.

Όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

Δείτε επίσης