Ελλάδα

Πώς ο προπονητής ταεκβοντό παγίδευε τα θύματά του στο γυμναστήριο - κολαστήριο

Βίαζε τις ανήλικες και μετά τις απειλούσε πως αν μιλήσουν «θα αυτοκτονήσει και θα φταίνε αυτές»

Πώς ο προπονητής ταεκβοντό παγίδευε τα θύματα του στο γυμναστήριο - κολαστήριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από το 2009 ξεκίνησε η αρρωστημένη δράση του προπονητή ταεκβοντό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το 2020 βίασε τουλάχιστον πέντε αθλήτριες από 12 έως 16 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστα, ο παιδόφιλος προπονητής δρούσε βάσει οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαθητριών του. Τις απομόνωνε με το πρόσχημα ατομικών προπονήσεων στο γυμναστήριό του.

Στη συνέχεια, τις βίαζε και ακολούθως τις απειλούσε συναισθηματικά προκειμένου να μην αποκαλύπτουν το παραμικρό.

Μετέτρεψε τα αποδυτήρια σε σπίτι για να διαπράττει βιασμούς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «LIVE NEWS», ο προπονητής είχε μετατρέψει τον ημιώροφο σε προσωπικό του χώρο και όταν κάποιος τον ρωτούσε γιατί έμενε εκεί φαίνεται πως έλεγε επειδή περνούσε δύσκολα οικονομικά.

Ο χώρος περιλαμβάνει έναν καναπέ – κρεβάτι, ένα ψυγείο, μία τηλεόραση και καρέκλες και μια ελληνική σημαία κρεμασμένη στο παράθυρο που περιορίζει την ορατότητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο του Mega υπάρχουν ρούχα και αθλητικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο χώρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή και για να διαπράξει κάποιους από τους βιασμούς.

Ο προπονητής ταεκβοντο αποπλανούσε τις μαθήτριες βάσει οργανωμένου σχεδίου και μετά τις εκβίαζε

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έβρισκε μόνος του μαθήτριες που δεν είχαν καμία σχέση με την πολεμική τέχνη που δίδασκε και τις έπειθε να πάνε για μάθημα στη σχολή του. Το πρώτο διάστημα δεν τους επιτίθετο, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ηταν τέτοια η σχέση που έχτιζε με τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους που τον καλούσαν για φαγητό στο σπίτι τους, ακόμη και στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οταν έφθανε η στιγμή που είχε κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους, βίαζε τα κορίτσια.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο προπονητής-βιαστής τούς ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντάς τους: «Αν μιλήσετε για αυτό, θα αυτοκτονήσω και θα είστε εσείς υπεύθυνες».

Το σχέδιο ήταν τέτοιο που κατάφερνε να κάνει όλα τα κορίτσια τα οποία βίαζε να πιστεύουν ότι τον έχουν ερωτευτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα κορίτσια που είχαν πέσει θύμα του έλεγε κατόπιν ότι ένιωθε ότι ήταν ο θεός της.

Εν τω μεταξύ, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν είναι μόνο τα πέντε κορίτσια που έχουν πέσει θύματα του βιαστή, είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Κρίσιμο στοιχείο στις υπό εξελίξει έρευνες αποτελεί και το κινητό του αλλά και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές του που κατασχέθηκαν. Θα ερευνηθεί ακόμη αν αναρτούσε περιεχόμενο με βιασμούς στο Διαδίκτυο.

Ο ίδιος είναι πατέρας ενός παιδιού - Πότε ξεκίνησε η δράση του

Οι κατηγορίες σε βάρος του 44χρονου σοκάρουν όπως και οι ιδιότητες του: πατέρας ανηλίκου καθώς και προπονητής ταεκβοντο.

Ο συλληφθείς Α.Δ., που προπονούσε κορίτσια σε τοπικό αθλητικό σύλλογο, σύμφωνα με το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, και, αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Ακολούθως, πάντα σύμφωνα με το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος των κοριτσιών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι γενετήσιες αυτές πράξεις ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τα ανήλικα θύματά του.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο παγίδευσε και βίασε τουλάχιστον 5 κορίτσια, τα οποία σήμερα έχουν ενηλικιωθεί.

προπονητησ ταεκβοντο - βιασμοι ηλιουπολη - αθλητριες βιασμοι ηλιοπουλη

«Είχα υποψιαστεί, συνεχώς τον έβλεπα με μαθήτριες»

«Είχα υποψιαστεί, γιατί συνεχώς τον έβλεπα με μαθήτριες. Διάφορες μαθήτριες, μικρές σε ηλικία. Τον είχα δει στη μηχανή του πάνω από 10-20 φορές με μαθήτριες», επισήμανε ο Ιωάννης Χιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ertnews Update», ο οποίος προπονούσε παλαιότερα τον κατηγορούμενο που φέρεται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες στο γυμναστήριο και το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη πως «τον γνώρισα πάνω από 20 με 22 χρόνια, από τότε που ήταν μαθητής, μετέπειτα έγινε δάσκαλος και μετά προπονητής του Ταεκβοντό. Προσωπικά αν είχα αντιληφθεί κάτι, δεν θα συζητάγαμε τώρα. Γνώριζα ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι διότι δεν είχε οικονομική δυνατότητα για να κρατάει κάποιο χώρο δικό του. Επειδή έχω παιδιά και εγγόνια, είχε πάει το μυαλό μου. Είχε γίνει και συζήτηση με κάποια κυρία που είχε το παιδί της στη σχολή. Αυτή τη στιγμή δεν σας κρύβω είμαι θυμωμένος πάρα πολύ. Αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν στον χώρο μας. Δεν το είχαμε αντιληφθεί γιατί είμαστε μία υγιής οικογένεια. Είμαι εξοργισμένος και πολύ στεναχωρημένος αυτή τη στιγμή, εκπροσωπώντας τους υγιείς συναδέλφους μου».

Δείτε επίσης