Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Τρία πρόσωπα κατέθεσαν στοιχεία στον εφέτη ανακριτή

Κατέθεσαν στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων

Τραγωδία στα Τέμπη: Τρία πρόσωπα κατέθεσαν στοιχεία στον εφέτη ανακριτή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρία πρόσωπα πέρασαν πριν από λίγο την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train Νίκο Λάζου, και τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Ο καθένας από την μεριά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς στον ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατέθετε επί 1,5 ώρα όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχαν σταλεί το προηγούμενο σχετικά με την επικινδυνότητα των διαδρομών στο σιδηρόδρομο, και τα οποία επί της ουσίας έθεταν ζητήματα ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και την Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τηλεδιοίκησης σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, παρά μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Στο μεταξύ αναμένονται επίσης δικηγόροι των θυμάτων προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει τις κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση, ενώ αύριο αναμένονται επίσης οι καταθέσεις των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

Δείτε επίσης