Ελλάδα

Μαρία Τσάλλα: Η ελληνοποίηση της Ρωσίδας κατασκόπου μέσω παραχριστιανικής αίρεσης

Η «παγίδευση» του ηλικιωμένου και οι πληροφορίες της Ιρίνας για τα μέλη της Αδελφότητας

Μαρία Τσάλλα: Η Ελληνοποίηση της Ρωσίδας κατασκόπου μέσω παραθρησκευτικής αίρεσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την άφαντη πλέον Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα ή άλλως Μαρία Τσάλλα, η οποία βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δείχνουν ότι η 32χρονη κατάσκοπος από το Παγκράτι, κινήθηκε πολύ μεθοδικά και στοχευμένα για να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα.

Η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρνεβα, εισέβαλε στα άδυτα μιας Αδελφότητας, παραθρησκευτικής οργάνωσης που εδρεύει στην Γλυφάδα, γνωρίζοντας προφανώς ότι σε αυτήν την αίρεση, η Αναστασία Τσάλλα, η μητέρα του βρέφους του οποίου το όνομα πήρε η κατάσκοπος, ήταν τακτικό μέλος της.

Μέσω αυτής της παραχριστιανικής αίρεσης στη Γλυφάδα, που βρίσκεται κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα η Ιρίνα κατάφερε να αποκτήσει την ελληνική της ταυτότητα, και να γίνει η Ελληνίδα Μαρία Τσάλλα.

Χρειάστηκε να παγιδεύσει τον 75χρονο άνδρα (που γνώριζε από παλιά την Αναστασία Τσάλλα) και να τον οδηγήσει να υπογράψει ως μάρτυρας για την έκδοση της ελληνικής ταυτότητας της 32χρονης Ρωσίδας κατασκόπου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα στην εκπομπή LIVE NEWS η Αναστασία Τσάλλα, η μητέρα του βρέφους του οποίου το όνομα πήρε η κατάσκοπος, ήταν τακτικό μέλος αυτής της παραχριστιανικής αίρεσης στη Γλυφάδα με έδρα κοντά εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

Από ότι φαίνεται το πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα της Ρωσίδας κατασκόπου γνώριζε αυτήν την πληροφορία και την εκμεταλλεύτηκε.

Τον 75χρονο συνταξιούχο ο οποίος είναι επίσης μέλος της αίρεσης, τον κάλεσε τηλεφωνικά μια άλλη γυναίκα του συστήθηκε ως «Αναστασία Τσάλλα» και του ζήτησε να πάει στο Αλιβέρι και να υπογράψει ως μάρτυρας για να καταφέρει η Ιρίνα Σμίρνεβα να εκδώσει ελληνική ταυτότητα ως Μαρία Τσάλλα.

Το σχέδιο της Ρωσίδας κατασκόπου

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί. Πέθανε ο τάδε και μου λέει η Ελληνίδα τώρα μάνα, φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», δήλωσε ο 75χρονος.

Όλη αυτή η απίστευτη παγίδα στήθηκε πάρα πολύ οργανωμένα το 2018 από το κύκλωμα κατασκοπείας που ήθελε να αποκτήσει η 32χρονη Ιρίνα ελληνική ταυτότητα.

Έτσι τηλεφώνησαν στον 75χρονο άνδρα προσποιούμενοι την παλιά του γειτόνισσα και μέλος της αίρεσης και του ζητούν να πάει στο Αλιβέρι παραμονή Χριστουγέννων του ’18 για να υπογράψει για την έκδοση ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσεις αυτό δηλαδή ότι ήταν αυτή εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό δεν ήταν στον αέρα αυτό δηλαδή», συμπλήρωσε ο 75χρονος.

Ήταν τέτοιο το δέσιμό του με μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας που έμενε και αλλού που τον οδήγησε να την βοηθήσει τόσο πολύ, ώστε να μεταβεί στην Χαλκίδα, στο Αλιβέρι για να επιβεβαιώσει.

Ο 75χρονος δεν γνώριζε πως η πραγματική Αναστασία Τσάλλα είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια και πως αυτή με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν μυστική πράκτορας. Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου.

Η παραχριστιανική αίρεση – Ευαγγελιστές

Η αίρεση ή αλλιώς αδελφότητα διατηρεί γραφεία στη Γλυφάδα και δίνουν παρόν τα μέλη της 2 με 3 φορές την εβδομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Όπως μαρτυρά και η επιγραφή της έξω από τις εγκαταστάσεις της, επρόκειτο για μια αίρεση Ευαγγελιστών που διατείνεται πως διδάσκει θείον κήρυγμα.

Έχει έδρα ένα γωνιακό διαμέρισμα στη Δάφνη και η εκκλησία της βρίσκεται στην Γλυφάδα. Διατηρεί μάλιστα και κανάλι στο YouTube μέσω του οποίου αποκαλύπτουν την δράση τους. Σε αυτές τις συναγωγές με φόντο τον ξύλινο σταυρό και εικόνες του Χριστού και της Παναγίας κάνουν τις συναθροίσεις του χωρίς παρουσία ιερέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης είχαν πολύ καλές σχέσεις ακόμα και εκτός της αδελφότητας. Πριν από κάποια χρόνια είχε αρκετά μέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει τόσο πολύ κόσμο ενώ μετά τον κορονοϊό, έπαψε η λειτουργία του.

Όπως ανέφερε και ο δημοσιογράφος του dogma.gr, Δημήτρης Λυκούδης, στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, πρόκειται για μια μικρή ομάδα που αποφάσισε να φτιάξει μία αίρεση. «Η ομάδα αυτή δημιουργεί έναν κοινόχρηστο χώρο που μαζεύονται μία με δύο φορές την εβδομάδα και κάνουν κήρυγμα. Μετά λένε και κάποια τραγούδια. Δεν πιστεύουν στον σταυρό και στους Αγίους».

Δείτε επίσης