Ελλάδα

Οικιακή βοηθός-μέντιουμ έταζε «θαύματα» και ροκάνισε 300.000 ευρώ από νεαρή δικηγόρο

Απίστευτη υπόθεση απάτης - Πώς η 48χρονη από την Αλβανία παγίδευσε μάνα και κόρη - Επ΄αυτοφώρω την έπιασε η αστυνομία - Όλο το χρονικό

Οικιακή βοηθός-μέντιουμ έταζε «θαύματα» και ροκάνισε 300.000 ευρώ από νεαρή δικηγόρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα «πλοκάμια κυκλώματος» έπεσαν νεαρή δικηγόρος και η φαρμακοποιός μητέρα της και σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, τους απέσπασε τα τελευταία εννέα χρόνια συνολικά 300.000 ευρώ σε μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα!

Πρωτεργάτης της απάτης ήταν μία 48χρονη οικιακή βοηθός από την Αλβανία, η οποία έλεγε στα θύματα ότι έχει «μαντικές» ικανότητες και μπορεί να λύσει όλα τους τα προσωπικά προβλήματα. Από τον Ιούλιο του 2016, εκμεταλλευόμενη προσωπικά προβλήματα και την ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση μητέρας και κόρης, τους παρέστησε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και κυρίως ότι «κατέχει υπερφυσικές ικανότητες» και όπως αναφέρουν οι καταγγελίες πως «δύναται να διαμορφώσει θετικά το μέλλον τους σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και ειδικότερα στην εύρεση και διατήρηση ερωτικού συντρόφου, στην εύρεση εργασίας και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων» σύμφωνα το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Μητέρα και κόρη, πίστεψαν την οικιακή βοηθό, η οποία με την βοήθεια συνεργών της «ροκάνιζα» επί χρόνια την μεγάλη περιουσία της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες εξασφάλισαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εν είδη πληρωμής για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.

«Ως προς την “μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος” και της επίλυσης προβλημάτων μητέρας και κόρης, η τελευταία χρησιμοποιούσε διάφορες τεχνικές, όπως τη χειρομαντεία, την τήξη μετάλλων, την πώληση ελαίων και φυλακτών με υπερφυσικές ιδιότητες, παρουσιαζόμενη τους παράλληλα ως «Άγιο πρόσωπο, που κατέχει αυτές τις ικανότητες ελέω Θεού» υπογραμμίζει αξιωματικός της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν τα θύματα καθυστερούσαν τις πληρωμές ή αμφισβητούσαν την διαδικασία τα τρομοκρατούσε με απειλές περί «θεϊκών ποινών», όπως βαριές ασθένειες, προσωπικές και επαγγελματικές αποτυχίες. Οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά 120.000 ευρώ, κοσμήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 180.000 ευρώ.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, φέρεται ότι η ίδια ζητούσε να της αγοράσουν και υβριδικό αυτοκίνητο, αλλά οι δύο γυναίκες αντέδρασαν και αρνήθηκαν να ενδώσουν στις πιέσεις της. Τότε η 48χρονη με τον σύντροφό της και τρία συγγενικά της πρόσωπα άρχισαν να απειλούν πως θα σκοτώσουν την δικηγόρο και την μητέρα της, αν δεν τους έδιναν 80.000 ευρώ.

Τελικά τα δύο θύματα κατήγγειλαν τον εκβιασμό στην Ασφάλεια Αττικής και αφού προσημειώθηκαν 20.000 ευρώ, στο ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας πήγε η νεαρή δικηγόρος. Την στιγμή που παρέδιδε τα χρήματα στην οικιακή βοηθό και τον σύντροφό της, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους πέρασαν χειροπέδες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξυχνίαση της υπόθεσης αναφέρει: «Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν χθες (22-3-2023) το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 57χρονη και 44χρονος αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία το παράνομο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς επιπλέον αλλοδαποί συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, ηλικίας 42, 33 και 27 ετών.
Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, η 57χρονη προ οχταετίας απέκτησε επαγγελματική σχέση με 2 ημεδαπές γυναίκες, 68 και 31 ετών, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός, αναπτύσσοντας στην πορεία φιλική σχέση μαζί τους.
Από το καλοκαίρι του έτους 2016, η 57χρονη με το πρόσχημα ότι κατέχει υπερφυσικές ικανότητες, εξαπατούσε τις παθούσες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, ως αμοιβή της για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.
Σε κάποιες περιπτώσεις που οι παθούσες την αμφισβητούσαν ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, εκείνη τις τρομοκρατούσε λέγοντας τους ότι εάν δεν ενέδιδαν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα όπως ασθένειες, προσωπικές και εργασιακές αποτυχίες κλπ. Συναυτουργοί στην εξαπάτηση των δύο γυναικών ήταν ο 44χρονος κατηγορούμενος και οι - τρεις- επιπλέον συνεργοί τους, άπαντες συγγενικά πρόσωπα της 57χρονης κατηγορούμενης.
Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς τόσο της 57χρονης όσο και των συγκατηγορουμένων της.
Τέλος, αφού τα θύματα αντιλήφθηκαν τη σε βάρος τους εξαπάτηση και αρνήθηκαν να δώσουν και άλλα χρήματα, η 57χρονη από κοινού με τον 44χρονο και την 33χρονη, τις απείλησαν ότι αν δεν τους δώσουν το χρηματικό ποσό των -80.000- ευρώ, θα βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το παράνομο οικονομικό όφελος που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα τους ξεπερνά τις -120.000- ευρώ. Επίσης, απέσπασαν χρυσαφικά, τιμαλφή και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.».

Δείτε επίσης