Ελλάδα

Τέμπη: Ώρα απολογίας για τους δύο σταθμάρχες - Τι θα υποστηρίξουν

Αντιμετωπίζουν έως και ισόβια με βάση το βαρύ κατηγορητήριο. Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο Προϊστάμεος Επιθεώρησης, Δ. Νικολάου

Τέμπη: Ώρα απολογίας για τους δύο σταθμάρχες - Τι θα υποστηρίξουν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι σταθμάρχες, Κωνσταντίνος Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χαμηλός προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Οι δύο σταθμάρχες, θα διαβούν το ανακριτικό κατώφλι στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και βαριές σωματικες βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, κατηγορίες ίδιες δηλαδή με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά

Τι θα υποστηρίξουν

Ο απογευματινός σταθμάρχης Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα εξηγήσει όμως ότι, όπως έκρινε, ο συνάδελφός του, Β. Σαμαράς, μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας.

Ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Παναγιώτης Χαμηλός, ο συμβασιούχος, θα ισχυριστεί ότι το ωράριο του είναι 14:00 – 22:00 και όχι 14:00 – 23:00.

Θα πει, συγκεκριμένα, ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες.

O εφέτης ειδικός ανακριτής θα τα δει όλα και τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες που κάποιοι υποστήριζαν ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

O Προϊστάμενος Επιθεώρησης, Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου.

Ο κ. Νικολάου, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, για τις οποίες σε περίπτωση ενοχής μπορεί να επιβληθεί ακόμα και ισόβια κάθειρξη, θα υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες έπρεπε να φύγουν στις 23:00.

Μάρτυρες

Χθες στον εφέτη ειδικό ανακριτή κατέθεσαν τρεις εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών, καταθέτοντας ότι εδώ και χρόνια τα τρένα λειτουργούσαν χωρίς τηλεδιοίκηση και τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας.

«Φταίνε όλοι αυτοί που καθυστερούσαν τα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας από το 2000 μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Νίκος Λάζου, πρόεδρος εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Μέχρι το 2019 είχαμε συναντήσεις και διάλογο με την πολιτική ηγεσία. Μετά το 2019 καμία απάντηση» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Οι κ.κ. Λάζου, Γενηδούνιας και Γιάννης Ντίτσας, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, πέρασαν το κατώφλι του εφέτη ανακριτή λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπης και έμειναν στο γραφείο του για περίπου μια ώρα ο καθένας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέδωσαν φακέλους με εξώδικα και επιστολές που είχαν στείλει στις αρμόδιες αρχές.

Δικαίωση ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων

Στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας βρέθηκε χθες και η οικογένεια του 22χρονου Ντένις Ρούτση που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.

Αντί για γενέθλια ετοιμάζονται να του κάνουν το 40ήμερο μνημόσυνο, η μητέρα του ζωντανή-νεκρή ζει πλέον μόνο για έναν σκοπό.

«Περιμένω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών όλων γιατί ήταν μια μαζική δολοφονία και ήταν άδικο για όλα τα παιδιά» είπε η μητέρα του Ντένις, Μιρέλα.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου 22χρονου ποδοσφαιριστή, Ιορδάνη Αδαμάκη, από την Καβάλα θα προσφύγει ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Οι συμπαίκτες του στον αθλητικό όμιλο Θεσπρωτού, ακόμη περιμένουν τον Ιορδάνη στις προπονήσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ εκνευρισμένοι, στεναχωριόμαστε που πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Ό,τι και να πούνε δε μας αγγίζει… Φοβάμαι να μπω σε τρένο αυτή τη στιγμή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το αφιερώσουμε στον Ιορδάνη» είπε ο Αλέξανδρος Πιαστόπουλος, ποδοσφαιριστής και πρώην συμπαίκτης του θύματος.

Δείτε επίσης