Ελλάδα

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Μηνύσεις γίνονται γιατί οι γιατροί έλεγαν ψέματα

Ο ποινικολόγος διατύπωσε τις ενστάσεις του για την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη σχετικά με τη νομική προστασία των γιατρών που καταθέτουν

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Μηνύσεις γίνονται γιατί οι γιατροί έλεγαν ψέματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενστάσεις διατύπωσε ο Αλέξης Κούγιας για την ανακοίνωση του υπουργείου Υείας και την παρέμβαση του υπουργού, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με τη νομική προστασία των γιατρών του Καραμανδάνειου που καταθέτουν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας.

Ο ποινικολόγος, ειδικότερα, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστήριξης στους γιατρούς του νοσοκομείου μετά τη μήνυση που υπέβαλε η εντολέας του σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας είπε: «η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Ο κ. Κούγιας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την «διαμάχη» του με τους γιατρούς και την ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη.

«Δεν μαλώνω με τον υπουργό. Υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση ενός θέματος. Όπως είναι γνωστό είμαι υπερασπιστής της κυρίας Πισπιρίγκου, στη δίκη για την φερόμενη ανθρωποκτονία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας, που έχασε τελευταίο τη ζωή του, και προηγουμένως είχε γίνει παραπληγικό. Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η μία είναι ότι προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, πριν αυτό χάσει τη ζωή του στο Καραμανδάνειο, όταν εκεί εισήχθη με διάφορα συμπτώματα και δεν το πέτυχε, γιατί κατά το κατηγορητήριο που έχει ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη ότι πήγε να το κάνει με ασφυξία, τελικά η κατηγορία είναι ότι πήγες να το κάνει με κεταμίνη. Σε αυτή την κατηγορία έχουν κληθεί μάρτυρες σχεδόν όλοι οι παιδίατροι του Καραμανδάνειου ως μάρτυρες κατηγορίας», είπε αρχικά.

Γιατί δεν πήγε κανένας παιδίατρος να υποστηρίξει στη δίκη την Ρούλα Πισπιρίγκου;

«Κάνετε λάθος και γι’ αυτό διαμαρτύρομαι και διαμαρτυρήθηκα για τον υπουργό. Είπε ο κ. Χασαπόπουλος ότι “ούτε ένας γιατρός δεν βρέθηκε”. Και όμως βρέθηκε ο γιατρός, το παιδί μπήκε στην κλινική Πέμπτη, Παρασκευή μεσημέρι οι γιατροί εξαφανίστηκαν και άφησαν κάτι ειδικευόμενους το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν είχαν εφημερία και το παιδί οδηγήθηκε να εξεταστεί. Ποιος θα ήταν ο πρώτος γιατρός; Οι παιδίατροι που το υποδέχθηκαν. Αυτό που διηγήθηκε η μητέρα είναι ουσιαστικά ένα καρδιολογικό σοκ σύμφωνα με εκείνους», απάντησε ο κ. Κούγιας.

«Στην προκειμένη περίπτωση, όταν εισήχθη το παιδί στο νοσοκομείο οι παιδίατροι στην αρχή δεν έβρισκαν τίποτα. Όμως κρατήθηκε το παιδί γιατί λίγο πριν πάρει εξιτήριο, έκανε εμετούς. Αμέσως μετά το βράδυ και τις επόμενες μέρες το παιδί είχε συμπτώματα τα οποία, ειδικοί σύμβουλοί μου, μου είπαν ότι έπρεπε να κληθεί αμέσως παιδοκαρδιολόγος. Όμως δεν μπορούσαν να βρουν παιδοκαρδιολόγο γιατί η δυτική Ελλάδα έχει μόνο μία κυρία, η οποία έλειπε εκείνο το χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος και συνέχισε:

«Οι γιατροί έχουν ψευδορκήσει»

«Αντί θα παιδοκαρδιολόγο, έστειλαν το παιδί σε νευρολόγο ο οποίος είπε ότι είναι αναρμόδιος γιατί το παιδί δεν έχει νευρολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα λόγω του θανάτου των προηγουμένων αδερφών του και ότι τοπ παιδί πρέπει να το εξετάσει παιδοκαρδιολόγος. Ο γιατρός αυτός είπε στο δικαστήριο ότι εάν το παιδί του είχε αυτά τα συμπτώματα θα το είχε πάρει και θα το είχε πάει στην Αμερική για να το σώσει, γιατί το πρόβλημα του ήταν καρδιακό. Εδώ έρχονται τα σημεία που συμβούλευσα την κατηγορουμένη ότι πρέπει να μηνυθούν οι προηγούμενοι γιατροί, οι παιδίατροι δηλαδή που εξαφανίστηκαν και άφησαν ειδικευόμενους. Οι μηνύσεις γίνονται γιατί, οι γιατροί, που εξαφανίστηκαν προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες της ανακοπής που συνέβη, γιατί προϋπήρξε καρδιολογικό πρόβλημα κι ποτέ δεν εξετάστηκε, έλεγαν ψέματα. Είναι ψευδορκία. Και ήρθε ο υπουργός χωρίς να ξέρει την υπόθεση, για τους γιατρούς που ψευδόρκησαν. Λες και απαγορεύεται να μηνύεις γιατρούς που ψευδορκούν και που δεν έκαναν το καθήκον τους».

Παγώνη: «Σωστά έκανε ο κ. Πλεύρης που υπερασπίστηκε τους γιατρούς»

Σύμφωνα με το megatv.com, η κ. Παγώνη, άμεσα, απάντησε στα λεγόμενα του κ. Κούγια αναφέροντας όπως, «δεν υπάρχουν μόνοι τους ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία, υπάρχουν πάντα ειδικευμένοι. Δεύτερον, οι γιατροί ό, τι κάνουν το έχουν καταγράψει στο τμήμα τους, με τις υπογραφές τους πάντα, και έχει σημασία ότι θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Κούγιας ότι οι γιατροί απευθύνονται στον Θάνο Πλεύρη που σωστά έκανε να υπερασπιστεί τους γιατρούς που υπάγονται στο υπουργείο τους».

Δείτε επίσης