Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Την Τρίτη απολογείται ο κατηγορούμενος

Πρωτόδικα o δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επταετή κάθειρξη

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Την Τρίτη απολογείται ο κατηγορούμενος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μαραθώνια είναι η διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό για το διπλό φονικό στα Ανώγεια που συγκλόνισε όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρο το Πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης στα Χανιά, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020, στη διάρκεια συμπλοκής στα Ανώγεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε από το θύμα και ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ο κατηγορούμενος, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, οπότε και είχε κληθεί και ο τελευταίος μάρτυρας, ένας δικαστικός πραγματογνώμονας, ωστόσο η απουσία του λόγω ασθένειας, οδήγησε σε αλλαγή της διαδικασίας με το δικαστήριο να περιορίζεται σε ανάγνωση εγγράφων και να ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση του για αναγκαστική κλήση του εν λόγω μάρτυρα. Αυτό, γιατί κρίθηκε από την πλειοψηφία πως ο ορισμός νέων δικασίμων θα οδηγούσε σε παρατάσεις της δίκης πιθανόν μέχρι και το καλοκαίρι.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο ,συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμάται ότι η αυλαία θα πέσει μετά από δύο δικασίμους

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη στη συνέχεια σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με 7 τραύματα από σφαίρα στο στήθος.

Δείτε επίσης