Ελλάδα

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Δράκοντεια μέτρα ασφαλείας- Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει η αστυνομία από τις πρώτες πρωϊνές ώρες

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Δράκοντεια μέτρα ασφαλείας- Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Δρακόντεια» μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας, για τον σημερινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση, με την παρουσία επισήμων καθώς θα την παρακολουθήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα μάλιστα έγινε ειδικός έλεγχος στην εξέδρα των επισήμων, λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και σε άλλα σημεία για λόγους ασφαλείας. Από αέρος θα επιχειρούν drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Όπως προβλέπει ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός που ολοκληρώθηκε μετά από συσκέψεις από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχεδόν 2.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως επίσης άνδρες της ασφαλείας με πολιτικά, θα εποπτεύουν και θα επιτηρούν όλους τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες διμοιρίες της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία αλλά θα επιχειρήσουν μονο αν κριθεί αναγκαίο, για την αντιμετώπιση ομάδων με πρόθεση την δημιουργία επεισοδίων.
Παράλληλα, στόχος του επιχειρησιακού σχεδίου είναι -εκτός από την ασφάλεια των επισήμως - να μην αμαυρωθεί η ημέρα της εθνικής εορτής από ενέργειες και επεισόδια και να μην κινδυνέψει κάποιος από τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από 06:00 ώρα και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 10:00 ώρα μέχρι πέρατος της μαθητικής παρέλασης στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς:

* Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.
* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
* Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
* Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
* Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
* Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 06:00 ώρα της 24/03/2023 μέχρι πέρατος της Στρατιωτικής παρέλασης της 25/03/2023 στις κατωτέρω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

* Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
* Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
* Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.
* Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
* Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
* Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
* Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
* Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
* Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, υπάρχει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι 19:30 ώρα στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, έχει ξεκινήσει από τις 03.00 μέχρι και τη λήξη της παρέλασης, η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στους δρόμους, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου, Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β.Γεωργίου με τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, Νικολάου Γερμανού, Ερμού, στο τμήμα της από την οδό Καρόλου Ντηλ έως την οδό Αγίας Σοφίας.

Επίσης, από τις 07.00 έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 30ης Οκτωβρίου, Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού, Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού, Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου, Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νικολάου Γερμανού.
Διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
Τέλος, ανάλογα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν και σε άλλους Δήμους και Κοινότητες του Νομού Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Δείτε επίσης