Ελλάδα

Η «σπείρα της Λαμίας»: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα που ξάφρισε δικηγόρο

Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία η εγκληματική ομάδα ενώ συνελήφθη ο «εγκέφαλος» και ένας από τους τρεις συνεργούς του

Η «σπείρα της Λαμίας»: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα που ξάφρισε δικηγόρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από φωτογραφίες του 27χρονου σεσημασμένου ληστή, που έδειξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λαμίας, στον 30χρονο δικηγόρο, τον αναγνώρισε ως τον δράστη που του άρπαξε από το αυτοκίνητό του, την τσάντα με χρήματα, ρολόγια και χειροποίητα μανικετόκουμπα, αξίας 250.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί σε επιχείρηση που έκαναν στο διαμέρισμα που διέμενε ο νεαρός κακοποιός με τους συνεργούς του, στην οδό Ασωπού στη πόλη της Λαμίας, βρήκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της ένοπλης ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr , ο 27χρονος δράστης ομολόγησε την ληστεία, και μάλιστα ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι το τραύμα που είχε στην παλάμη του, προήλθε από την προσπάθεια του να υπερπηδήσει την περίφραξη του αυτοκινητόδρομου.

Από την αστυνομία συνελήφθη ο 23χρονος συνεργός του, ενώ αναζητούνται ένας 48χρονος και ένας ανήλικος 17 ετών.

Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης (24/3) στη Λαμία στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Οι δύο συλληφθέντες, και ο 48χροος συνεργός τους, είχαν ληστέψει το απόγευμα της 9ης Μαρτίου τον 30χρονο δικηγόρο που είχε σταθμεύσει το πολυτελές αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ της εθνικής οδού μετά τα διόδια της Μαυρομαντήλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του επίσης δικηγόρος Αθηνων και η επιχειρηματίας μητέρα του, κατέβηκαν για λίγα λεπτά από το όχημα, και έμεινε μόνος του ο νεαρός οδηγός.

Τότε ο 27χρονος τον αιφνιδίασε άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, άρπαξε μια γυναικεία τσάντα Louis Vuitton μέσα στην οποία, υπήρχαν 38.000 ευρώ σε μετρητά, δύο ρολόγια μάρκας Rolex αξίας 140.000 ευρώ, 20 χειροποίητα μανικετόκουμπα και διάφορα έγγραφα.

Μετά τη ληστεία, ο δράστης το έβαλε στα πόδια με τον 30χρονο να τον καταδιώκει με σκοπό να του πάρει την τσάντα.

Ο νεαρός Ρομά, αρχικά απείλησε με μαχαίρι τον δικηγόρο και στη συνέχεια κατάφερε να περάσει το προστατευτικό διάζωμα και να διαφύγει μέσα από χωράφια. Ο 30χρονος, μάλιστα, είχε τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι προσπαθώντας να καταδιώξει τον ληστή.

Ο 27χρονος Ρομά, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμεναν δύο συνεργοί του και εξαφανίστηκαν. Τα άλλα δύο «χτυπήματα» της σπείρας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/3) σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ σε σούπερ μάρκετ της Λαμίας, τρία από τα μέλη της συμμορίας μπήκαν σε καμπίνα και στην καρότσα φορτηγού την ώρα που ο οδηγός κοιμόταν και αρχικά του πήραν ένα άδειο τσαντάκι. Όταν εκείνος κατέβηκε από το όχημα του επιτέθηκαν και με την χρήση σωματικής βίας του έκλεψαν ένα ακόμη τσαντάκι το οποίο περιείχε 100 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Επίσης τα ξημερώματα της Τετάρτης(22/3) στην οδό Ολύμπου στη Λαμία, τρία από τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν παράθυρο καταστήματος μίνι μάρκετ, μπήκαν σε αυτό και προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε επίσης