Ελλάδα

Love scamming: «Μαϊμού» στρατιωτικός εξαπάτησε γυναίκα στα Χανιά

Ο άγνωστος συστήθηκε ως στρατιωτικός που δήθεν υπηρετεί στη Βαγδάτη. Της πούλησε έρωτα και την έπεισε να του στείλει χρήματα

Love scamming: «Μαϊμού» στρατιωτικός εξαπάτησε γυναίκα στα Χανιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια 51χρονη γυναίκα στα Χανιά γνώρισε μέσω ίντερνετ έναν άνδρα που της συστήθηκε ως στρατιωτικός λέγοντάς της ότι δήθεν υπηρετεί στην Βαγδάτη.

Ο άγνωστος στην πορεία της «πούλησε» έρωτα, πείθοντάς την να του στείλει χρήματα με το πρόσχημα ότι θα ερχόταν στην Κρήτη για να την βρει.

Όμως, δυστυχώς η 51χρονη είχε πέσει θύμα απατεώνα, όπως κατήγγειλε την Πέμπτη στην Ασφάλεια Χανίων.

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως ο άγνωστος «στρατιωτικός» κατάφερε να την πείσει να του στείλει το ποσό των 3.000 ευρώ. Όμως, μόλις το παρέλαβε σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί της και τότε κατάλαβε ότι έπεσε θύμα της απάτης που είναι διεθνώς γνωστή ως love scamming.

Σημειώνεται, ότι ο αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα ίχνη του απατεώνα, που όμως χάνονται στον «λαβύρινθο» του διαδικτύου.

Άδειασαν λογαριασμό με την υπόσχεση επιστροφής από τη ΔΕΗ

Παράλληλα, θύμα ενός άγνωστου απατεώνα, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του παριστάνοντας τον λογιστή, έπεσε ένας Έλληνας από την Πάτρα που πίστεψε ότι δικαιούται επιστροφή 254 ευρώ από την ΔΕΗ.

Το θύμα καταχώρησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και τα απόρρητα στοιχεία του σε έναν υπερσύνδεσμο που του έστειλε ο δράστης, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει σε άλλον λογαριασμό 22.159 ευρώ!

Το θύμα προχώρησε σε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών που διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό του απατεώνα.

Δείτε επίσης