Ελλάδα

«Ώρα της Γης»: Ακρόπολη και Βουλή έσβησαν τα φώτα τους- Δείτε φωτογραφίες

Για 16η χρονιά πολίτες σε περισσότερες από 100 χώρες συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης»

«Ώρα της Γης»: Ακρόπολη και Βουλή έσβησαν  τα  φώτα τους- Δείτε φωτογραφίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα το βράδυ σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Ώρας της Γης», εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα τους. Στόχος η ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης.

Και στην Ελλάδα για άλλη μία χρονιά θερμή ήταν η ανταπόκριση για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».

Στις 20.30 δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Βουλή, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ακρόπολη και τη Βουλή

VOULH1

VOULH2

Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη έμειναν στο σκοτάδι.

«Εν όψει της επιταχυνόμενης απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής, δεν υπήρξε ποτέ πιο κρίσιμος χρόνος για να ενωθούμε και να αναλάβουμε δράση για το συλλογικό μας μέλλον» τόνισε ο Οργανισμός.

wRA_THS_GHS_1

ΩΡΑ_ΤΗΣ_ΓΗΣ2

Το Ευρωκοινοβούλιο σβήνει τα φώτα του για την «Ώρα της Γης»

Δείτε επίσης