Ελλάδα

Προαστιακός: Δεν ξεκινάει για Κιάτο ούτε σήμερα - Πρόβλημα και με το Ιντερσίτι

Για προβλήματα από τη Hellenic Train κάνει λόγο ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών

Προαστιακός: Δεν ξεκινάει για Κιάτο ούτε σήμερα, πρόβλημα και με το Ιντερσίτι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πρόβλημα έχει προκύψει με τα δρομολόγια του Προαστικού από και προς το Κιάτο, τα οποία δεν θα ξεκινήσουν ούτε σήμερα, Δευτέρα.

Αντίθετα, κανονικά γίνονται τα δρομολόγια από και προς Χαλκίδα αλλά και από και προς Αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο υπήρξε μια σοβαρή δολιοφθορά από Ζευγολατιό προς Κιάτο.

«Σήμερα ήταν να ξεκινήσουν και τα δρομολόγια για το Κιάτο αλλά αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα από την Hellenic Train. Ο ΟΣΕ έχει κάνει τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει» δήλωσε ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών Γιάννης Κοκκινάκης μιλώντας στο MEGA.

«Σύμφωνα με το χαρτί που έχω στα χέρια μου, είναι από τον ΟΣΕ, από τη διεύθυνση κυκλοφορίας, που έχουν ξεκινήσει από τις 22 του μήνα και γίνονται εργασίες συντήρησης στο τμήμα της ηλεκτρικής έλξης μεταξύ Λιοσίων μέχρι το Κιάτο. Δυστυχώς όταν μένει ανενεργό ένα δίκτυο γίνονται και πολλές δολιοφθορές. Την 25η Μαρτίου κάποιοι έκλεψαν καλώδια απ΄ το Ζευγολατιό μέχρι το Κιάτο. Αμέσως η υπηρεσία ενήργησε και χθες το βράδυ ήταν έτοιμα».

«Ένα τμήμα όπως ο ΟΣΕ είναι 2.500 χιλιόμετρα και είναι αδύνατο να φυλάσσεται ολόκληρο. Και γίνονται προσπάθειες ανάταξης του δικτύου», συμπλήρωσε ο κ. Κοκκινάκης

Όσο γιατί δεν μπαίνουν άλλα δρομολόγια, ο ίδιος απαντά: «Δεν το γνωρίζω αυτό εγώ, το γνωρίζει η Hellenic Train. Ο ΟΣΕ είχε κάνει τις χαράξεις είχε βγάλει τα δρομολόγια, είχε βάλει μείωση ταχύτητας, είχε βάλει 2 σταθμάρχες στα Μέγαρα, ίσως να είναι το πρόβλημα με τα τούνελ. Έχουμε συνολικά 5 τούνελ από το Κιάτο μέχρι το ΣΚΑ, που είναι στους Αγίους Θεοδώρους δύο τούνελ, έχουμε 2 τούνελ στην Κακιά Σκάλα και ένα στην Ευταξία. Έχουν γίνει δοκιμές και με το Tetra, και το VHF και με το GSMR και όλα λειτουργούν.

«Μέσα στα τούνελ θα είναι έτοιμο σε 10 μέρες και για τα φώτα που δεν έχουν μέσα, και οι εξαεριστήρες όλα θα ετοιμαστούν. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Intercity είναι θέμα της Hellenic Train», κατέληξε.

Δείτε επίσης