Ελλάδα

Πυρκαγιά με ανέμους 6 μποφόρ σε πευκόφυτη περιοχή στην Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή και απείλησε το Κάστρο της Μενδενίτσας

Πυρκαγιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε πευκόφυτη περιοχή στο Μώλο της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους - πάνω από 6 μποφόρ - που πνέουν από το απόγευμα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή έχει μετακομίσει όλη σχεδόν η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ καλούνται και δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς - και με τη συνδρομή εναέριων μέσων που έφτασαν στην περιοχή, επιχείρησαν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Μενδενίτσα. Προς το παρόν, η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη περιοχή βόρεια της Μενδενίτσας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις διαστάσεις της, καθώς κατευθυνόταν προς το Κάστρο της Μενδενίτσας.

Η πυρκαγιά απείλησε το Κάστρο της Μενδενίτσας

Οι κάτοικοι της περιοχής, με ό,τι μέσον έχουν στη διάθεσή τους βρίσκονται μέσα στις αγροτικές περιοχές κυνηγώντας στις φλόγες, όμως είναι δύσκολο να παρέμβουν στο πευκοδάσος που απειλείται από την πυρκαγιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγη ώρα σήμανε συναγερμός για τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια, όμως η πυρκαγιά πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, πυροσβεστικά οχήματα αλλά και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής μετακινήθηκαν στην περιοχή, και μαζί με τα εναέρια μέσα, δημιουργώντας μία ζώνη κοντά στο Κάστρο της Μενδενίτσας και δυτικά, σε πευκόφυτη περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψουν να επεκταθεί η πυρκαγιά.

Δείτε επίσης