Ελλάδα

Πυρκαγιές σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το πυροσβεστικό έργο. Στη Φθιώτιδα η φωτιά απείλησε το χωριό Καραβίδια και μετά κινήθηκε προς τη Μενδενίτσα

Η φωτιά στη Φθιώτιδα απείλησε το χωριό Καραβίδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από τα ξημερώματα της Τριτης (28-03) δίνουν μάχη σε δύο μέτωπα. Και αυτό γιατί στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα, στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας ήρθε να προστεθεί η πυρκαγιά στο Δερβένι Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, στο Δερβένι η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης και σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα,

Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Παράλληλα, στη Φθιώτιδα δόθηκε ολονύχτια μάχη προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς γύρω από το χωριό Μενδενίτσα, αλλά και στο χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Απείλησε το χωριό Καραβίδια - ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη.

Σημειώνεται, ότι έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία.

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Καμένων Βούρλων μαζί με υδροφόρες, βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν το έργο τους, ενώ μέχρι που έπεσε σκοτάδι επιχειρούσαν και δύο αεροσκάφη χτυπώντας κεντρικά μέτωπα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί εντολή σε εναέρια μέσα να επιχειρήσουν και σήμερα, Τρίτη, το πρωί

Δείτε επίσης