Ελλάδα

Κρήτη - Βιασμός 15χρονου: Ενώπιον εισαγγελέα ο σάτυρος λυράρης-Πώς εκβίαζε το παιδί

Αντάλλασσε μηνύματα και με ανήλικη-Διατηρούσε 3 ψεύτικα προφίλ κι έστελνε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστή τον 15χρον-Τον προσέγγισε μέσω των γονιών του

Κρήτη, Βιασμός 15χρονου, Λυράρης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο 66χρονος σάτυρος λυράρης από το Ηράκλειο Κρήτης που πρωταγωνιστεί στην εφιαλτική υπόθεση του βιασμού του 15χρονου.

Ο λυράρης οδηγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου λίγο μετά τις έντεκα το πρωί. Ο 66χρονος άνδρας συνελήφθη χθες για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του -σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία- αφορά σε βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, και χρονικά εκτείνονται από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Creta24, ο 66χρονος λυράρης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα είχε κατηγορηθεί ότι αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη.

Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά για λόγους υγείας του 66χρονου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Πώς δρούσε ο βιαστής και μαστροπός λυράρης στο Ηράκλειο

Ο εφιάλτης για το 16χρονο σήμερα αγόρι, άρχισε το 2018, όταν ήταν μόλις 11 ετών και φτάνει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. Από την έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο λυράρης προσέγγισε το αγοράκι, καθώς διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους γονείς του. Από το 2018 φέρεται να προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ το 2020 τον εξανάγκασε και σε γενετήσια πράξη.

«Ο δράστης το 2018 προσέγγισε τον παθόντα, προέβαινε κάτ΄ εξακολούθηση σε προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος του, και από το 2020 τον εξανάγκαζε σε γενετήσια πράξη. Υπό το καθεστώς απειλών οι γενετήσιες πράξεις συνεχίστηκαν έως και την 15/02/23 σε τακτά χρονικά διαστήματα» αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Ο γνωστός μουσικός, σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, από το 2020 εξανάγκαζε το ανήλικο αγόρι να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια έστελνε σε χρήστες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες είχε δημιουργήσει προφίλ στο όνομα του ανήλικου, χωρίς όμως την θέλησή του.

Μάλιστα απειλούσε τον ανήλικο πως αν δεν ακολουθεί τις εντολές του, θα κάνει ζημιά στον πατέρα του που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην περιοχή και πως τα αδέλφια του θα περάσουν ό,τι και εκείνος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 66χρονος φέρεται να διατηρούσε τρία ψεύτικα προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κι έστελνε πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστή τον 16χρονο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κλείσει στο ανήλικο αγόρι, τρία τουλάχιστον ραντεβού, με τρεις διαφορετικούς άνδρες, στα οποία και τον εξανάγκασε να συνερευθεί ερωτικά.

«Από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 είχε κανονίσει για τον ανήλικο τρείς διαφορετικές συναντήσεις με διαφορετικούς άνδρες, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό της αστυνομίας, Απ΄ αυτούς έχει ταυτοποιηθεί ήδη ένας γιατρός– γνωστός ουρολόγος- σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Οι άλλοι δύο μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ανήλικος στις αρχές, παρουσία ψυχολόγου, ο ένας τον βίασε και ο άλλος δεν ολοκλήρωσε την πράξη. Η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει καθώς είδε κάτι στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί.

Από τις Αρχές εξετάζονται τα προφίλ ακόμη 29 χρηστών του Instagram, μέσω του οποίου ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά σε «βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων» και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2018 ως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε επίσης