Ελλάδα

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον 22χρονο που βούτηξε στις φλόγες για να σώσει αγοράκι

Ο Διονύσης είπε στον πρωθυπουργό πως θέλει να γίνει πυροσβέστης και πως συχνά βλέπει στον ύπνο του τις εικόνες από το φλεγόμενο σπίτι στη Λαμία

Μητσοτάκης, Λαμία, Διονύσης, Φωτιά, Σπίτι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο νεαρός Διονύσης, ο οποίος είχε ορμήσει σε φλεγόμενο ημιυπόγειο στη Λαμία και είχε σώσει ένα μικρό παιδί, συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο πρωθυπουργός είχε διαβάσει τότε για την πράξη αυτοθυσίας του 22χρονου και ερχόμενος στη Λαμία, ζήτησε να τον δει από κοντά για να τον συγχαρεί.

Ο νεαρός είπε στον πρωθυπουργό πως θέλει να γίνει πυροσβέστης και πως συχνά βλέπει στον ύπνο του τις εικόνες από την περιπέτεια με το φλεγόμενο σπίτι στη Λαμία.

Ο Διονύσης Αμπντιάη, είναι Αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου ζει και εργάζεται σε συνεργείο. Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την ηρωική πράξη του και από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, με το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Λαμία: Ο Διονύσης «βούτηξε» στις φλόγες για να σώσει το αγοράκι

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 ο Διονύσης επιστρέφοντας σπίτι του από τη δουλειά άκουσε να καλούν σε βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο γείτονες τον ενημέρωσαν ότι μέσα στο φλεγόμενο ημιυπόγειο βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα νήπιο, ενώ νωρίτερα είχαν καταφέρει να βγουν τα δύο αδελφάκια του με τη γιαγιά τους.

Ο 22χρονος χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε το μπουφάν και όρμησε μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, καταφέρνοντας να σώσει το μικρό αγοράκι.

Το ημιυπόγειο διαμέρισμα καταστράφηκε εντελώς και όπως είπαν και οι πυροσβέστες, που έφτασαν λίγο αργότερα, εάν δεν είχε απεγκλωβίσει το μωρό ο 22χρονος Διονύσης το παιδάκι θα είχε καεί αφού οι φλόγες είχαν φτάσει ακριβώς δίπλα του.

Πηγή: LamiaReport

Δείτε επίσης