Ελλάδα

Κρήτη: Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός καλλιτέχνης μετά την καταδίκη για υπεξαίρεση

Το ξέσπασμα στα social media- Έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης

Ο Κρητικός καλλιτέχνης οδηγείται στη φυλακή μετά την καταδίκη του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο διάσημος Κρητικός καλλιτέχνης, μετά την καταδίκη του για υπόθεση υπεξαίρεσης 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα, το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου πέρασε, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου..

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κρίνοντας την υπόθεση του καλλιτέχνη σε δεύτερο βαθμό, τον έκρινε τελεσίδικα ένοχο και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών.

Ο μουσικός,συγκεκριμένα, κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού της τάξεως του 1 εκατομμυρίου και 600 χιλιάδων ευρώ, από Τράπεζα, πράξη την οποία δεν αποδέχεται ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδίκημα είχε τελεστεί πριν από 12 χρόνια και οι λόγοι που οδήγησαν τον καλλιτέχνη στην υπεξαίρεση φέρονται να σχετίζονται με την αποκατάσταση της υγείας συγγενικού του προσώπου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας και έτσι τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση ο Κρητικός καλλιτέχνης οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους, έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Κρητικός καλλιτέχνης: Το ξέσπασμα στα social media

Λίγες ώρες αργότερα ο διάσημος καλλιτέχνης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα αλλά και η λασπολογία, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα δεν τον έχει ακουμπήσει και το μόνο που τον ενοχλεί από όλη αυτήν την ιστορία είναι πως στεναχωριέται η γυναίκα του που όπως αναφέρει τον έχει στηρίξει από τα πρώτα του βήματα.

Όπως αναφέρει προς όλους εκείνους που δε σεβάστηκαν την οικογένεια και τα παιδιά του και έγιναν “δικαστές του διαδικτύου”, «προσεύχομαι με ειλικρίνεια και με αγάπη για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και αυτό το λέω αληθινά με μάρτυρα μου το Θεό του κόσμου που απευθύνω τις προσευχές μου, μπας και θεραπευτεί η αρρωστημένη σας ψυχή, αλλά και για να μην τυχόν βρεθεί κάποιος άλλος στο στόμα σας που ούτε καν τον γνωρίζετε και που δεν είναι ψυχικά τόσο δυνατός και τον οδηγήσετε σε όλεθρο».

«Η συγκεκριμένη γυναίκα στερείται και στερήθηκε πάρα πολλά, από όταν ήταν 22 χρόνων που στάθηκε δίπλα μου σαν ακούραστος βράχος μέχρι και σήμερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πέρασε καθόλου πλουσιοπάροχα, διότι δεν είχα δεκάρα τσακιστή από πριν καλά καλά με γνωρίσει. Με το που με γνώρισε όμως και αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί στην ζωή , αποδέχτηκε και παντρεύτηκε εκτός από εμένα και τα όσα προβλήματα είχα από τότε με όλα μου τα χρέη και προσωπικά μου φτάνει που ΑΥΤΗ γνωρίζει την αλήθεια μου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης