Ελλάδα

Αντιτορπιλικό Βέλος στη Θεσσαλονίκη: Υπέστη φθορές από τους ισχυρούς ανέμους

Tο πλοίο, που λειτουργεί ως μουσείο, συγκρατήθηκε από δύο ρυμουλκά που έπλευσαν στο σημείο

Το αντιτορπιλικό βέλος στη Θεσσαλονίκη υπέστη φθορές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε χθες τη Θεσσαλονίκη με θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους άφησε «πληγές» στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», που λειτουργεί ως μουσείο.

Αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το αντιτορπιλικό «Βέλος» βρέθηκε στο έλεος των ανέμων, που κατάφεραν να σπάσουν τους κάβους των προστατευτικών μπαλονιών του, με αποτέλεσμα αυτό να βολοδέρνει πάνω στον ντόκο.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΥΝΑΝΠ, το πλοίο συγκρατήθηκε από δύο ρυμουλκά που έπλευσαν στο σημείο, ενώ η εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών που υπέστη αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Φωτογραφίες από το «Βέλος» δημοσίευσε στον λογαριασμό του ο ποιητής και πεζογράφος Μανόλης Ξεξάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στον ντόκο ανηλεώς. Έσπασε το ξύλινο κράσπεδο, έσπευσε ναυαγοσωστικό που το έδεσε καλύτερα σε ποντισμένη σημαδούρα, συν που το κρατούσε κάποιες ώρες για να μην το πλαγιάσει το γεμάτο 7άρι με ριπές 77 χλμ./ώρα.

αντιτορπιλικό Βέλος

Δείτε επίσης