Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου-δίκη: Συγκλόνισε τους γιατρούς η ανακοπή της Τζωρτζίνας

Παιδίατρος είπε ότι η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη βλέποντας την κόρη της να βγαίνει μετά την ανάνηψη με το φορείο από το θάλαμο

Οι γιατροί συγκλονίστηκαν από την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η παιδίατρος, Λαμπρινή Βίτσα, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε τη συμπεριφορά των γονιών τηςΤζωρτζίνας μετά την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας

Η μάρτυρας, που είχε εξετάσει την 9χρονη δύο φορές, είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βλέποντας την κόρη της να βγαίνει μετά την ανάνηψη με το φορείο από το θάλαμο ήταν ψύχραιμη.

Για τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη ανέφερε: «Ο Δασκαλάκης μου είπε ότι "έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται"». Πρόσθεσε πως «Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά… Δεν τον ρώτησα γιατί, κατάλαβα. Προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω…».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης είπε ότι συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία. «Του μετέφερε (η παιδοκαρδιολόγος) ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει χόλντερ», σημείωσε και συμπλήρωσε «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει...Συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε».

Η κ. Βίτσα, η οποία πλέον δεν εργάζεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, υποστήριξε νωρίτερα πως είχε εξετάσει τη μικρή Τζωρτζίνα δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Ήταν δε παρούσα και στη διαδικασία της ανάνηψης του παιδιού, χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

Η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση της: «Η πρώτη επαφή με το παιδι ήταν στις 9 Απριλίου 2021. Την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό. Συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το Σάββατο το βράδυ ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα άκροαστικα. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Δείτε επίσης