Ελλάδα

Κύκλωμα τρομοκρατίας: Αυτή είναι γιάφκα των Πακιστανών στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφία

Ψάχνουν τους δύο αλλοδαπούς με τους οποίους έμεναν μαζί - Κλειδί οι φωτογραφίες στα κινητά τους - Τι τους έγραφε ο αρχηγός τους

Κύκλωμα τρομοκρατίας, Πακιστανοί τρομοκράτες, Μενίδι, Γιάφκα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην οδό Νικολάου Καρυωτάκη στο Μενίδι, ήταν στο σπίτι οποίο έβρισκαν καταφύγιο οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί τρομοκράτες, όταν επισκέπτονταν την Αθήνα, και κατασκόπευαν το εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο χάρτης με τον δρόμο όπου βρίσκεται το καταφύγιο των τρομοκρατών

Τρομοκράτες, Πακιστανοί τρομοκράτες, Μενίδι, Γιάφκα,

Κύκλωμα τρομοκρατίας, Πακιστανοί τρομοκράτες, Μενίδι, Γιάφκα

Ο συμπατριώτης τους, ενοικιαστής του διαμερίσματος, που τους φιλοξενούσε, δεν συνελήφθη καθώς δεν προέκυψε πως συμμετείχε στο σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ισόγειο διαμέρισμα διαμένουν και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι γνωρίζονταν και είχαν σχέσεις με τους δυο συλληφθέντες και τους παραχωρούσαν ένα δωμάτιο, όπου μπορούσαν να μείνουν κάθε φορά που ταξίδευαν στην Αθήνα.

Μάλιστα, η αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα χωρίς όμως να εντοπίσει οπλισμό ή κάποιο άλλο στοιχείο που σχετίζονταν με το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι δύο αλλοδαποί σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν νέα πρόσωπα, με χαμηλό προφίλ, τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα.

Ήδη μάλιστα οι αξιωματικοί της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής, προσπαθούν να εντοπίσουν ποια ήταν τα άτομα αυτά, τα οποία θα εντάσσονταν στην οργάνωση των τρομοκρατών.

Τρομοκράτες: «Φύλλο και φτερό» οι συνομιλίες με τον αρχηγό τους

Την ίδια ώρα, οι ερευνητές στα εργαστήρια συνεχίζουν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με τον 30χρονο αρχηγό στην Τεχεράνη, καθώς αναζητούν το κύκλωμα των εμπόρων όπλων, στο οποίο κατέφυγαν οι συλληφθέντες για να αγοράσουν όπλα, που θα χρησιμοποιούσαν στην τρομοκρατική ενέργεια στο εστιατόριο.

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε συναγερμός, όταν τον περασμένο Αύγουστο έφτασε η πληροφορία για τους δύο πακιστανούς, οι οποίοι ζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια παράνομα στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες στο Λαγανά της Ζακύνθου και την Σπάρτη, καθώς το πληροφοριακό υλικό που είχαν στα χέρια τους ανέφερε τις επαφές τους με τον άντρα στο Ιράν, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την εξτρεμιστική οργάνωση.

Με προσοχή οι αναλυτές στην ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική εξετάζουν τώρα τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρήκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, οι οποίες είναι από την κατόπτευση του χώρου του εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μέρος των προπαρασκευαστικών ενεργειών τους για την τρομοκρατική επίθεση.

Τρομοκράτες: «Κλειδί» οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τους

Όμως, ενδιαφέρον για την έρευνα της υπόθεσης έχουν και οι φωτογραφίες προσώπων που βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα και δεν αποκλείεται να πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν σχέση με το Ισραήλ και τα οποία οι συλληφθέντες είχαν στοχοποιήσει, χωρίς φυσικά κανένας να αποκλείει να ήταν οι μελλοντικοί τους στόχοι.

Την ίδια ώρα, στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής παραμένουν οι δυο συλληφθέντες οι οποίοι μάλιστα έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο ομοεθνή τους, αλλά και συγχωριανό τους στο Ιράν.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για την σύλληψη τους έγινε στα σπίτια που διέμεναν εκεί όπου εντόπισαν τα δέκα και πλέον κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, στικάκια και υπολογιστές.

Από τη μέχρι τώρα ανάλυση ενός κινητού, εντόπισαν τις συνομιλίες τους με τον 30χρονο άνδρα ο οποίος μάλιστα τους πίεζε κάθε φορά για τα «χτυπήματα», λέγοντάς τους «...γιατί καθυστερείτε, προχωρήστε γρήγορα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο των όπλων ή των αερίων».

Δείτε επίσης