Ελλάδα

Φοιτητές εμπόδισαν τη Βάνα Νικολαΐδου να κάνει μάθημα - Νέο περιστατικό

Δείτε βίντεο από το περιστατικό

Βανα Νικολαϊδου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε με την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαϊδου στο ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την καθηγήτρια να κάνει το μάθημά της. Τότε, ένας εκ των φοιτητών πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κας Νικολαΐδου να κάνει τη δουλειά της.

«Η κα Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» ακούγεται να λέει ο φοιτητής.

Βίντεο με νέο επεισόδιο στη Φιλοσοφική

Το «ανέβασε», που ανέβασε στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχει ως λεζάντα: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία τυ λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφοική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε».

Η Βάνα Νικολαΐδου στοχοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών, μετά από ανάρτησή της που υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Φοιτητές κρέμασαν πανό στο κτίριο της Φιλοσοφικής, που ζητούσε την παραίτησή της, με την κοσμητεία της Σχολής να παρεμβαίνει και να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην στοχοποίηση της καθηγήτριας.

Δείτε επίσης