Ελλάδα

Πακιστανοί τρομοκράτες: Στον ανακριτή το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες

Καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Πακιστανοί τρομοκράτες:
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα το μεσημέρι οδηγούνται στον Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης” . Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

Στο στόχαστρο των ερευνών οι συνεργοί τους στην Ελλάδα

Καταγεγραμμένοι από τις κάμερες ασφαλείας του εστιατορίου, αλλά και από κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, κατά τις αυτοψίες που έκαναν στη περιοχή του Ψυρρή, προκειμένου να μαγνητοσκοπήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα την άτυπη Εβραϊκή συναγωγή που τους είχε υποδείξει ο 30χρονος αρχηγός από το Ιράν, για να επιτεθούν.

Το οπτικό και φωτογραφικό υλικό, με τις κινήσεις των νεαρών εκκολαπτόμενων τρομοκρατών, συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, που σχηματίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία της Εθνικής Υπηρεσίας, και της Αντιτρομοκρατικής, να αποκωδικοποιήσουν τις χιλιάδες συνομιλίες μεταξύ των δύο Πακιστανών, και του 30χρονου καθοδηγητή τους.

Από αυτές τις συνομιλίες, που μπορεί να ξεπερνούν και τις 2.000 υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη διάλεκτο Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες για να ανακτηθούν στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Μετά από αυτές τις αναλύσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε αλλά άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δυο συλληφθέντες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία, καθώς υπάρχουν μόνο ενδείξεις για 3 από τα 12 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τις αρχές, για διοικητική απέλαση, και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στην Ζάκυνθο και την Αθήνα.

Όπως προέκυψε από τις πρώτες αναλύσεις των επαφών ο 30χρονος αρχηγός, είχε ζητήσει από τον 27χρονο Χαϊντέρ, να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή whatsapp, όπως και έκανε. Στην συνέχεια αυτόν τον λογαριασμό τον χρησιμοποιούσε και ο 30χρονος Πακιστανός, χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή, και συνομιλούσε με τον θύλακα τρομοκρατών της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας στο vradini. gr o Χαϊντέρ άλλαζε συνέχεια κάρτες SIM, και στις συνομιλίες τους με τον 30χρονο αρχηγό, χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα, για να αποκρύπτουν τα στοιχεία τους σε πιθανές παρακολουθήσεις από τις Ελληνικές αρχές.

Οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

Δείτε επίσης