Ελλάδα

Φθιώτιδα: Δύο νέες φωτιές - Άλλες τέσσερις που ξέσπασαν νωρίτερα έχουν οριοθετηθεί

Από νωρίς το μεσημέρι συνολικά έξι πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή

Φωτιά στη Φθιώτιδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο νέες εστίες εκδηλώθηκαν το απόγευμα μετά τις τέσσερις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα και έχουν ήδη οριοθετηθεί.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας στο Δήμο Μακρακώμης, η οποία καίει δασική έκταση με δέντρα, όπως γράφει το lamiareport.gr.

Παράλληλα, ενημέρωση υπήρξε στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας και για μία δεύτερη που εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Μαυρομαντήλας, όπου καίγονται καλαμιές σε σούδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο μέρος που είναι πλησίον του Μαλιακού.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στη θέση «Λικότσα». Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα, ενώ στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Επιίσης, στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» - στην οποία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και την περασμένη Δευτέρα - και η δεύτερη έξω από το Μώλο.

Στη συνέχεια, υπήρξε νέα ειδοποίηση γύρω στις 15:30’ για εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή έχει καεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και μάλιστα ύστερα από ανθρώπινη «παρέμβαση».

Δείτε επίσης