Ελλάδα

Επανέναρξη αύριο των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβατικά τρένα

Μαζί με τον υπουργό Μεταφορών στο πρώτο βαγόνι θα ταξιδέψουν στελέχη της Hellenic Train και του ΟΣΕ

Επανέναρξη αύριο των δρομολογίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιβατικά τρένα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα δρομολόγια ξεκινούν με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες.

Στο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία θα επιβαίνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Μεταφορών, μαζί με στελέχη της Hellenic train και του ΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Η κίνηση αυτή θα έχει έναν ιδιαίτερο «συμβολισμό», καθώς ο κ. Γεραπετρίτης θα ταξιδέψει στο πρώτο βαγόνι του τρένου δίνοντας έτσι το μήνυμα πως οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς,

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 το πρωί από το σταθμό Λαρίσης στην Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, διασχίζοντας τα Τέμπη.

Από την άλλη, στις 10:08 αύριο το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Δείτε επίσης