Ελλάδα

Αρσάκειο-bullying: ΕΔΕ για τις ευθύνες εκπαιδευτικών-Νταήδες επιτέθηκαν στον 15χρονο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού

Αρσάκειο, Bullying,  ΕΔΕ, 15χρονο, Κακοποίηση, Ευθύνες Καθηγητών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο για το πρωτοφανές περιστατικό bullying που έλαβε χώρα, όταν έξι 15χρονοι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις μαθητών.

Αρσάκειο: Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr , η παρέα των «νταήδων» του ιδιωτικού σχολείου συστηματικά έκανε bullying στον 15χρονο συμμαθητή τους.

Το άγριο περιστατικό, σχολικού εκφοβισμού, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, την ώρα του διαλείμματος σε αίθουσα διδασκαλίας της Γ΄ Γυμνασίου, ιδιωτικού σχολείου στο Ψυχικό. Έξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν αρχικά τον συμμαθητή τους, και στη συνέχεια που πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του. Οι ανήλικοι, για αρκετή ώρα κορόιδευαν, γελούσαν, και έβριζαν χυδαία το θύμα.

Ο 15χρονος μαθητής, όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, έβγαλε την πετονιά από το λαιμό του και το σώμα, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους. Ο Διευθυντής και οι καθηγητές, δεν αντιλήφθηκαν την επίθεση, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Όταν επέστρεψε σπίτι του στα Μεσόγεια, η μητέρα του είδε τις εκδορές στο λαιμό, και έτσι ο ανήλικος της αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των συμμαθητών του. Αμέσως οι γονείς του το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφάλειας Παλλήνης, και ο αξιωματικός υπηρεσίας τους περέπεμψε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβε την έρευνα.

Το πρωί του Σαββάτου, παρουσία παιδοψυχολόγου, ο15χρονος περιέγραψε στους αξιωματικούς του Ανηλίκων, την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια ομάδα του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις οικίες τους, τρία αγόρια και ένα κορίτσι που συνελήφθησαν. Οι γονείς, των δύο ακόμη μαθητών, ισχυρίστηκαν πως τα παιδιά τους δεν ήταν στο σπίτι και έτσι δεν συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου. Οι τέσσερις μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρών στο περιστατικό, ισχυρίστηκαν πως δεν συμμετείχαν στην κακοποίηση του 15χρονου, και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν εντόπισαν οι αστυνομικοί στις οικίες τους.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα το βράδυ του Σαββάτου τα τέσσερα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα. Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στο λαιμό του.

Από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για τους έξι ανήλικους, που κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Δείτε επίσης