Ελλάδα

Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης στη Ρόδο - Την εξέδιδαν σε «κρυφό» οίκο ανοχής

Στο πατάρι του μπαρ είχε στήσει στον οίκο ανοχής ο Αλβανός επιχειρηματίας

Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης στη Ρόδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα υπόθεση μαστροπείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια 17χρονη από την Βουλγαρία φέρεται να εκδίδεται σε κρυφό οίκο ανοχής που λειτουργούσε στο Φαληράκι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακής», στην υπόθεση μαστροπείας εμπλέκονται ένας 43χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ένας 55χρονος Έλληνας και ένας 38χρονος αλβανικής καταγωγής οι οποίοι θα δικαστούν σήμερα (3/4) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, κατηγορούμενοι για μαστροπεία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση με προσφορά χρημάτων τελεσθείσα κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί, πριν από οχτώ χρόνια (Μάρτιο του 2015), μετά από πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και «αποκάλυψαν» τα όσα γίνονταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Φαληράκι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση μαστροπείας στη Ρόδο

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου 2015, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος νυχτερινού καταστήματος διασκέδασης στο οποίο εντοπίστηκε κρυφός οίκος ανοχής. Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί, ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, μια υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας τότε 22 ετών και δυο άλλες γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας τότε 17 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης λειτουργίας και εργασίας χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε συλληφθεί και η μητέρα της (τότε) 17χρονης Βουλγάρας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνταν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου, με υπεύθυνο τον 38χρονο Αλβανό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος Αλβανός, ενεργώντας κατ’ εντολή ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εξωθούσε στην πορνεία και διευκόλυνε τις δυο Βουλγάρες σερβιτόρες του καταστήματος να εκδίδονται έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Κατά την επιτόπια έρευνα και έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, είχε εντοπιστεί ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος ερωτικών συνευρέσεων των εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε προκύψει ότι κατά την τελευταία εβδομάδα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, με τη διαμεσολάβηση τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου τέθηκαν υπό διερεύνηση, φερόταν να κανόνιζε ερωτικά ραντεβού της 17χρονης σε σπίτι ηλικιωμένου πελάτη.

Το πατάρι, ο πελάτης και η αμοιβή

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί, στον επάνω όροφο πάνω από το μπαρ που λειτουργούσε στο Φαληράκι, είχε στηθεί ένας οίκος ανοχής, στον οποίο συνευρίσκονταν ερωτικά οι δύο σερβιτόρες με τους πελάτες. Το ποσό ήταν προκαθορισμένο: ήταν 100 ευρώ τα οποία εισέπραττε απευθείας ο 38χρονος Αλβανός που ήταν ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του καταστήματος, από τα οποία τα 50 ευρώ κατέληγαν στην εκδιδόμενη κοπέλα και τα υπόλοιπα 50 ευρώ στον Αλβανό.

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση, είναι ότι εμπλέκεται σε αυτήν ανήλικη κοπέλα η οποία εκδιδόταν καθώς επίσης και το ότι ένας – τότε- 70χρονος, ζητούσε η 17χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του στην οικία του.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι είχε συνευρεθεί μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές. Οι διώξεις και η παραπομπή στη δικαιοσύνη Μετά τις συλλήψεις από την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον της τότε Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου η οποία και διαχώρισε την υπόθεση ως προς τα αδικήματα της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδειας και της παράνομης εργασίας παραπέμποντας έτσι τους κατηγορούμενους σε τακτική δικάσιμο.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της μαστροπείας, η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου, είχε ζητήσει τη διενέργεια πρόσθετης έρευνας από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Τελικά μετά την έρευνα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων εμπλεκομένων και ειδικότερα στον 43χρονο Αλβανό που φέρεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε 38χρονο συμπατριώτη του που βρισκόνταν ως υπεύθυνος στο κατάστημα την ώρα της «εφόδου» των αστυνομικών, σε 55χρονο Έλληνα και σε 42χρονη αλλοδαπή.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για μαστροπεία ανηλίκου τετελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με προσφορά χρημάτων κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Σημειώνεται πως απολογούμενοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται ενώ ο 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχει ξανασυλληφθεί για παρόμοια υπόθεση, έχει δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και πως δεν είναι αυτός ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 3 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Δείτε επίσης