Ελλάδα

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Οι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Τι προβλέπουν οι ειδικοί για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός, Πάσχα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από σήμερα μας αποχαιρετά σταδιακά η κακοκαιρία «ILINA» και στο μυαλό όλων είναι η ερώτηση «με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί φέτος το Πάσχα». Οι μετεωρολόγοι έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις τους.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου και η ασφαλής πρόγνωση του καιρού δεν είναι εφικτή ακόμη, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων δίνουν κάποια στοιχεία.

Όπως όλα δείχνουν τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας το σκηνικό του καιρού θα είναι σχετικά άστατο, ωστόσο όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και ειδικότερα από την Μ. Πέμπτη οι συνθήκες θα είναι αισθητά πιο βελτιωμένες.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα

Για καιρό που δεν θα θυμίζει και τόσο Άνοιξη έκανε λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα μοντέλα του καιρού, οι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας δεν θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. «Δεν θα είναι ζεστή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός. Όπως αναφέρει μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές και μπόρες, ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο του Πάσχα φαίνεται ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται, αλλά όπως είπε ο κ. Αρνιακός «είμαστε πάρα πολύ μακριά ακόμα» για προγνώσεις.

Τέλος, για άστατες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μίλησε και ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ωστόσο, στα θετικά νέα είναι πως από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να είναι σχετικά καλύτερες.

Δείτε επίσης