Ελλάδα

Μ.Παγώνη για μεταμοσχεύσεις:« Πολύ ευαίσθητο θέμα, πρέπει να μιλάμε με στοιχεία»

Και τόνισε η κα. Παγώνη ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να φθάσει στα επίπεδα του εξωτερικού και η Ελλάδα στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων

Μ.Παγώνη για μεταμοσχεύσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον συνήγορο της Ρ. Πισπιριγκου, τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έθεσε ο κ. Κούγιας στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, άφησε υπόνοιες ότι στέλνει όργανα παιδιών σε νοσοκομεία του εξωτερικού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Ηλιάδη, όσο και των επίσημων φορέων του υπουργείου Υγείας, το οποίο, μέσω του Θάνου Πλεύρη, έσπευσε να στηρίξει τον γιατρό.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με το θέμα στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ανέφερε: «Τα δικαστήρια θα πάρουν τις αποφάσεις με βάσει τα δεδομένα των καταθέσεων και της λειτουργίας του κάθε νοσοκομείου που ήταν το κάθε παιδί. Όλα είναι καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα, κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει».

Σχετικά με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων η κα. Παγώνη είπε ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό θέμα «και πρέπει να μιλάμε με στοιχεία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε η κα. Παγώνη ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να φθάσει στα επίπεδα του εξωτερικού και η Ελλάδα στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Η κα. Παγώνη επίσης υπογράμμισε ότι η θέση του υπουργού Υγείας ήταν σωστή.

Συγκεκριμένα ανέφερε η κα. Παγώνη για την παρέμβαση του κ. Πλεύρη: «Οφείλει ο υπουργός να παρέμβει και να υπερασπιστεί τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Πλεύρης: Στηρίζει γιατρούς και ΕΟΜ μετά τους υπαινιγμούς Κούγια για εμπόριο οργάνων

Την αντίδραση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις και οι υπαινιγμοί του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απαντά στον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου κάνοντας λόγο για "ανοίκεια επίθεση με αβάσιμα επιχειρήματα. Δεν έχει επαρκή ενημέρωση", γράφει χαρακτηριστικά ο ΕΟΜ.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, κλήθηκε να καταθέσει ο γιατρός εντατικολόγος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο δωμάτιο όταν η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη επεισόδιο, ενώ την είχε παρακολουθήσει και το προηγούμενο διάστημα, όπως και τα άλλα δύο μικρότερα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου εξετάζοντας τον γιατρό άφησε αιχμές κατά του εντατικολόγου περί μεταμοσχεύσεις οργάνων. Ανέφερε μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας ότι ο γιατρός στέλνει όργανα για μεταμοσχεύσεις.

Η απάντηση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη ήταν ότι δεν είναι κούριερ για να μεταφέρει όργανα.

Η ανάρτηση του Υπουργού Υγείας και η στήριξη του στους γιατρούς του ΕΟΜ

Με ανάρτηση του στο twitter, ο Θάνος Πλεύρης εξέφρασε την στήριξη στους γιατρούς και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων μετά τους υπαινιγμούς Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για εμπόριο οργάνων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τους υπαινιγμούς του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για εμπόριο οργάνων, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, ξεκαθαρίζει ότι οι «μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας. Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο.

Δείτε επίσης