Ελλάδα

Νέα Σμύρνη-Καταγγελία: Απλήρωτοι λογαριασμοί και διακοπές ρεύματος σε σχολεία

Την Πέμπτη (6/4) κόπηκε για δυόμισι ώρες το ρεύμα στο 5ο Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη-Καταγγελία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απλήρωτοι λογαριασμοί και διακοπές ρεύματος σε σχολεία της Νέας Σμύρνης καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί καλώντας τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη (6/4) κόπηκε για δυόμισι ώρες το ρεύμα στο 5ο Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης. «Δεν ήταν βλάβη, ήταν απλήρωτος λογαριασμός. Και επειδή το τηλέφωνο δεν λειτουργεί όταν πέφτει το ρεύμα, το σχολείο έμεινε χωρίς τηλέφωνο» καταγγέλλει ο Σύλλογος Επαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης».

Εξηγήσεις

Επίσης την Τετάρτη (5/4) κόπηκε για μία ώρα το ρεύμα στο σχολικό συγκρότημα του 3ου-13ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης. «Δεν ήταν βλάβη, ήταν απλήρωτος λογαριασμός» τονίζουν και πάλι οι εκπαιδευτικοί.

Όπως επισημαίνουν οι εξηγήσεις που έλαβαν από την πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΠΕ) και του αντιδημάρχου Παιδείας ήταν ανεπαρκέστατες.

«Εμείς απλά ρωτάμε: θα λειτουργήσει κάτι σωστά σε αυτό το Δήμο; Γιατί τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία, απλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Οι «υπεύθυνοι» του Δήμου ας το καταλάβουν. Ανοχή τέλος!».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι εκπαιδευτικοί καλούν «τους Συλλόγους Γονέων να δημοσιοποιούν και να καταγγέλλουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα αμέλειας του Δήμου που αφορά την ασφάλεια των παιδιών, όπως πχ η διακοπή ρεύματος που αφήνει τα σχολεία χωρίς δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας».

Επίσης καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και να βάλει επιτέλους ένα φρένο στην ανευθυνότητα των «υπεύθυνων» παιδείας.

Τέλος ζητάνε να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συγκληθεί άμεσα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Δείτε επίσης