Ελλάδα

Νέα Ερυθραία: Ισόβια στο «Σαμουράι» που σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

«Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο καταδικασθείς

Νέα Ερυθραία, Σαμουράι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 40χρονος «Σαμουράι», οποίος τον Οκτώβριο του 2021, είχε ανοίξει πυρ κατά δύο υπαλλήλων εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός εκ των δύο και το σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στο 40χρονο αποκαλούμενο σαμουράι της Νέας Ερυθραίας, ισόβια για τη δολοφονία και επιπλέον κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών για απόπειρα δολοφονίας καθώς και χρηματική ποινή 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 6-1, καθώς ένας ένορκος θεώρησε ότι ο δράστης δεν είναι ικανός καταλογισμού. Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, αλλά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο καταδικασθείς αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ζήτησε το λόγο και απευθυνόμενος στους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και στους ενόρκους είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία».

Κατά την απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του του «μαστουρωμένη κούκλα» και απέδωσε τη βίαιη επίθεση σε δυο μυτιές…speedball και στη φασαρία που έκαναν με τις εργασίες τους οι υπάλληλοι της εταιρείας.

«Έχω καταστρέψει τη ζωή μου και του θανόντα, είμαι θύμα των περιστάσεων και δημιούργησα και άλλα θύματα», είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 40χρονος σαμουράι πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2021, σε περιοχή της Νέας Ερυθραίας, σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου πυροβολώντας τον εν ψυχρώ και σκοτώνοντας τον ακαριαία ενώ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν ακόμη άνθρωπο.

Ο 40χρονος ο οποίος ήταν ντυμένος σαν σαμουράι, με στολή πολεμικών τεχνών, πήρε το όπλο του, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που ήταν οι δύο άντρες, στη λεωφόρο Τατοΐου, κάνοντας εργασίες φυσικού αερίου, και εντελώς απρόκλητα άρχισε να πυροβολεί.

Ο δράστης ήταν γείτονας με το ένα από τα θύματά του. «Έχεις βάλει τον εργάτη να μου κάνει μαύρη μαγεία», φέρεται να είπε στον 43χρονο που κατέληξε και άρχισε να πυροβολεί, τουλάχιστον πέντε φορές.

Μετά επέστρεψε σπίτι του, για να ξαναοπλίσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών. Ανέβηκε στην ταράτσα όπου ευτυχώς τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν οι άντρες της Αμεσης Δράσης.

Όταν τον έπιασαν φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!»

Δείτε επίσης