Ελλάδα

ΑΕΙ: Στους 68.574 ανέρχεται ο φετινός αριθμός εισακτέων

Στον αριθμό αυτό θα προστεθούν οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

ΑΕΙ, εισακτεοι, σχολες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574.

Στον αριθμό αυτό θα προστεθούν οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Πανελλήνιες 2023: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις - Τί ισχύει για κάθε μάθημα

Λίγοι μήνες απομένουν πλέον για την έναρξη των Πανελληνίων που θα ξεκινήσουν κανονικά στο χρόνο που έχει ανακοινωθεί. Όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι Πανελλήνιες 2023 θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2023, όπως έχει προγραμματιστεί, και δεν θα επηρεαστούν από τις ημερομηνίες των εκλογών.

Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα που εξετάζονται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου έχει «κλειδώσει» από τον Ιούλιο.

Ο τρόπος εξέτασης

Υπενθυμίζεται ότι έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων το 2023.

Ένα ερώτημα που εκφράζουν αρκετοί υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων, καθώς και γονείς, είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών.

Στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, οι δεύτερες κάλπες αναμένεται να στηθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου (2 Ιουλίου), οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλήνιες.

Ακόμη όμως και αν οι επαναληπτικές εκλογές πάνε μία εβδομάδα πίσω, δηλαδή την Κυριακή 25 Ιουνίου, δεν αναμένεται να διαταραχθεί η διαδικασία των Πανελληνίων, καθώς εκείνες τις ημέρες θα εξετάζεται η τελευταία «παρτίδα» των ειδικών μαθημάτων.

Δείτε επίσης