Ελλάδα

Κρήτη: Σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση - Νωρίτερα φωτιά και στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου

Φωτιά, Κρήτη, Χανιά, Ηράκλειο, Ανεξέλεγκτη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο φωτιές ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στην Κρήτη, με την μία από αυτές να βρίσκεται σε εξέλιξη και ανεξέλεγκτη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στο χωριό Σφηνάρι στο Καστέλι Κισάμου Χανίων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κρήτη, στο χωριό Σφηνάρι

Συναγερμός σήμανε σήμερα αργά το απόγευμα (περίπου στις επτά η ώρα) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε γεωργική έκταση, στο χωριό Σφηνάρι στο Καστέλι Κισάμου.

Στη μάχη με τις φλόγες έχει ριχτεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έντεκα οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 άνδρες από την Κίσσαμο, τα Χανιά, την Κάντανο και τον Καμπανό. Επίσης στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμει και υδροφόρα του Δήμου.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη ώστε να μπορέσει να περιορίσει την εστία της πυρκαγιάς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κρήτη, Φωτιά, Άνεμοι

Φωτιά και στη Ν. Αλικαρνασσό

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη, αφού η πρώτη εκδηλώθηκε στο Ηράκλειο στη Ν. Αλικαρνασσό σε οικόπεδο όπου άγνωστοι έριξαν δυναμιτάκια με αποτέλεσμα τα ξερά χόρτα να αρπάξουν φωτιά.

Ευτυχώς στην περίπτωση του οικοπέδου στη Νέα Αλικαρνασσό η φωτιά έσβησε άμεσα από την πυροσβεστική και δεν κινδύνευσαν τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα και γύρω από αυτό.

Στο οικόπεδο, που βρίσκεται στην οδό Μουγλών στη Νέα Αλικαρνασσό, έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 άνδρες για να κατασβέσουν τη φωτιά, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, ενώ έπνεαν και ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παιδιά πετούσαν δυναμιτάκια σε χορτολιβαδική έκταση, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα.

Ο δυνατός αέρας αμέσως επιδείνωσε την κατάσταση, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν και αμέσως την έσβησαν, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για κάποιον ούτε να κινδυνεύσουν οι οικίες της γύρω περιοχής.

Φωτιά Κρήτη, Οικόπεδο

Δείτε επίσης