Ελλάδα

Ηράκλειο:Με απειλή μαχαιριού έκλεψε 10 χιλ ευρώ απο φούρνο-Ηταν ο σύντροφος της

Πρόκειται για έναν 30χρονο από την Αλβανία, που εισέβαλε στο αρτοποιείο με κουκούλα και ιατρική μάσκα λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ του Πάσχα

Ηράκλειο:Με απειλή μαχαιριού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πήγε στον φούρνο, όχι για ψωμί αλλά για ακριβό παντεσπάνι ανήμερα του Πάσχα ένας επίδοξος ληστής στο Ηράκλειο, αποσπώντας από την υπάλληλο -που στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήταν η σύντροφός του- τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Ούτε λίγο ούτε πολύ έφυγε από το φούρνο έχοντας πάρει περίπου 10000 ευρώ.

Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τη λεία του, αφού πολύ σύντομα, βρέθηκαν στο κατόπι του, αστυνομικοί της ασφάλειας που τον συνέλαβαν, έχοντας αξιοποιήσει και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αλλά και την κατάθεση της υπαλλήλου, η οποία είπε ότι τον αναγνώρισε αλλά δεν ανέφερε τη σημαντική λεπτομέρεια, ότι ο ληστής που την είχε απειλήσει με μαχαίρι και είχε πάρει τα χρήματα από το ερμάριο όπου φυλάσσονταν, ήταν ο σύντροφός της. Πρόκειται για έναν 30χρονο από την Αλβανία, που εισέβαλε στο αρτοποιείο με κουκούλα και ιατρική μάσκα λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ του Πάσχα.


Οι αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν και την 40χρονη υπάλληλο του αρτοποιείου, που κατηγορείται για ψευδή κατάθεση, αφού στην αρχή αρνήθηκε ότι γνώριζε το δράστη, στη συνέχεια είπε ότι τον αναγνώρισε και σε κάθε περίπτωση απέκρυψε τη μεταξύ τους σχέση.

Λίγη ώρα αργότερα, τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε οικόπεδο και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου. Η ασφάλεια τώρα ερευνά την πιθανή εμπλοκή της υπαλλήλου στη ληστεία.

Τι λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, υπόθεση ληστείας και συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, νομοθεσίας περί όπλων και ψευδούς κατάθεσης. Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και με την απειλή μαχαιριού, άτομο εισήλθε σε αρτοζαχαροπλαστείο και αφού ακινητοποίησε υπάλληλο και αφαίρεσε τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.552 ευρώ.

Από την προανάκριση και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, προέκυψε η εμπλοκή του αλλοδαπού ο οποίος αφού εντοπίσθηκε υπέδειξε σημείο απόκρυψης αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού το οποίο κατασχέθηκε και εν συνεχεία αποδόθηκε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Επίσης, συνελήφθη η ημεδαπή υπάλληλος, κατηγορούμενη για ψευδή κατάθεση διότι κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς αναγνώρισε τον αλλοδαπό ως δράστη ανωτέρω πράξεων αποκρύπτοντας όμως ότι τον γνωρίζει, καθώς φέρονται ότι διατηρούν προσωπική σχέση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δείτε επίσης