Ελλάδα

Επιστροφή Πάσχα 2023: Μεγάλες «ουρές» και καθυστερήσεις - Δείτε live την κίνηση

Πάνω από 3 ώρες η διαδρομή από το Κιάτο μέχρι την Αθήνα στην Αθηνών-Κορίνθου ―Προβλήματα από την Κόρινθο ως τους Αγίους Θεοδώρους και από Κινέτα ως Μέγαρα

διοδια, επιστροφή, πάσχα, επιστροφη εθνικη, κινηση, Κίνηση, Επιστροφή εκδρομέων, καθυστερήσεις, τροχαία, διόδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr
Αθηνών-Λαμίας και στην Αθηνών-Κορίνθου

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις εθνικούς οδούς και στους δρόμους που οδηγούν σε διόδια καθώς κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ κυκλοφοριακή κίνηση υπάρχει και στη Φθιώτιδα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Οι καθυστερήσεις ξεκινούν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων.

Σύμφωνα με την τροχαία, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα για αρκετά χιλιόμετρα. Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται ήδη στην περιοχή των Αφιδνών όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Χαλκίδα από το Βασιλικό και έπειτα τα αυτοκίνητα κινούνται αργά μέχρι την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, ενώ εντοπίζονται καθυστερήσεις στην κίνηση από την Υλίκη έως και τα διόδια της Θήβας.

Αυξημένη η κίνηση και στην Ιόνια οδό όπου σχηματίζονται ουρές στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, σημειώνεται σε ορισμένα σημεία έντονη κίνηση, καθυστερήσεις αλλά και προβλήματα στους σταθμούς διοδίων προς Αθήνα. Από νωρίς το μεσημέρι καταγράφονται τα προβλήματα κίνησης σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, κυρίως από το Κιάτο έως και τους Αγίους Θεοδώρους και από την Κινέτα μέχρι και τα διόδια Ελευσίνας.

Τέλος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κίνηση υπάρχει και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στα διόδια των Μαλγάρων, υπάρχουν από νωρίς το μεσημέρι δύο είσοδοι «ελεύθερες» για τη διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των εκδρομέων από και προς Θεσσαλονίκη μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Δείτε σε Live την κίνηση στους δρόμους της Αττικής, τα διόδια και τις εθνικές οδούς σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Πράσινο: Ήπια κυκλοφορία
Πορτοκαλί: Αυξημένη κυκλοφορία
Κόκκινο: Πολύ αυξημένη κυκλοφορία
Μπορντό: Πάρα πολύ αυξημένη κυκλοφορία

χαρτησ, κινησησ, εθνικοι οδοι

Σε πραγματικό χρόνο η κυκλοφοριακή κίνηση και τα προβλήματα στους δρόμους εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή θεωρείται ως η πιο μεγάλη έξοδος για το Πάσχα της τελευταίας 5ετίας καθώς πάνω από 575.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 ως 14 Απριλίου, καθώς και από τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας για τις εορτές του Πάσχα.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα από ώρα 12:00 έως 22:00, για το ρεύμα εισόδου:

* Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
* Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
* Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
* Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
* Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.
* Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
* Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.
* Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
* Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δείτε επίσης